Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple software Apple verbetert opslag en samenwerking iWork voor iCloud

Apple heeft zijn iWork suite van iCloud apps aangepast met verbeterde samenwerking, nieuwe documentopties en betere opslag voor bestanden. iWork omvat de tekstverwerker ‘Pages’, de presentatiemaker ‘Keynote’ en de spreadsheetmanager ‘Numbers’. Waarschijnlijk zal ook de ondersteuning van apps voor iOS en OS X in de nabije toekomst beschikbaar worden.

De nieuwe functies op het gebied van samenwerking zorgen ervoor dat er meer dan 100 (voordien 50) gebruikers tegelijk kunnen samenwerken aan één specifiek bestand in ofwel Pages, Keynote of Numbers. Apple introduceerde de functie voor samenwerking in iWork voor iCloud vorig jaar en komt overeen met het vermogen van Google Drive om meerdere personen tegelijk aan een bestand te laten werken.

What's new in pages
Apple heeft ook de opslag op iWork voor iCloud verbeterd. Individuele bestanden kunnen nu tot 1 GB groot zijn en afbeeldingen tot 10 MB. De 1 GB bestandsgrootte is enorm verbeterd ten opzichte van de eerdere 200 MB per document, alsook de afbeeldingsgrootte die voordien 5 MB bedroeg, wat dus een verdubbeling betekent.

What's new in Numbers
De drie toepassingen hebben nu de mogelijkheid om 2D en interactieve grafieken te maken, inclusief verbetering van de opmaak en meer kleur. Pages kan nu ook bestanden exporteren naar ePub en heeft geoptimaliseerde tabellen en objectlagen gekregen. Aan Numbers is de mogelijkheid om naar CSV te exporteren toegevoegd, wat eenvoudigere integratie met Microsoft Excel toelaat, en Keynote kreeg dan weer de optie om dianummers te tonen of te verbergen.

What's new in Keynote

Wat is jouw mening?...