Back

iWatch krijgt rond design en zal iPod-verkoop verdringen

Bronnen in de Aziatische leveringsketen van Apple beweren meer informatie te hebben over de enorm geanticipeerde iWatch. Zo beweert een analist meer informatie te hebben over de iWatch-distributie in 2014 en over hoe de iWatch in de huidige line-up van Apple’s producten zal passen.

Brian Blair van Rosenblatt Securities had afgelopen woensdag een mededeling voor investeerders. Daarin werd gesproken over het design van de nog niet aangekondigde iWatch. Het zou namelijk een ronde voorkant hebben. Het design valt een beetje te vergelijken met de Moto 360 smart-horloge van Motorola (te zien in de afbeelding hierboven) dat deze zomer zal worden gelanceerd, maar Apple’s iWatch zal een dunner ontwerp hebben. Ook heeft de analist bronnen die beweren dat er meerdere versies van de iWatch werden getest, waaronder een model met een saffieren scherm. Of dat model uiteindelijk op de markt zal komen is onzeker. Toch is er een grote kans dat Apple meerdere versies van de smartwatch zal verkopen voor mannen en vrouwen, maar ook op verschillende prijsniveau’s.

iWatch concept door Gabor Balogh

Er wordt vermoed dat Apple een serieuze daling voorziet van de iPod-verkoopaantallen wanneer de iWatch op de markt komt. De verkopen van de iPod beleven al een tijdje een enorme daling, en dit zou ook de oorzaak zijn dat de iPod line-up in 2013 geen vernieuwing kreeg. Daarenboven meent Blair te weten dat Apple tussen 18 en 21 miljoen iWatch-exemplaren zal bouwen in de tweede helft van 2014. Waarschijnlijk zal de productie aangevat worden in juli of augustus. Ook melden bronnen dat de Taiwanese Quanta Computer verantwoordelijk zal zijn voor de productie in plaats van de huidige hoofdverantwoordelijke voor Apple’s onderdelen, Foxconn. Die laatste zou het momenteel te druk hebben met de productie van de iPhone 6.

Al jaren zijn er geruchten over een toekomstige smartwatch van Apple, deze werden aangesterkt door patenten en investeringen die Apple over de jaren heen deed. Of er nu eindelijk een aankondiging zal komen weten we nog steeds niet. Wie weet had Apple nooit het idee om een iWatch te maken? Uiteindelijk blijft het allemaal speculatie tot er officieel bericht is van Apple, en misschien krijgen we dat wel op de WWDC-keynote van aanstaande maandag 2 juni!

About the Author /

glen.b@hotmail.be

 fanboy - game designer - music lover - reddit addict

Reacties(2)

  • Thomas

    31 mei 2014

    Ik hoop echt dat de iWatch in juni zal worden voorgesteld. Kan niet meer wachter :D

  • Thomas

    31 mei 2014

    Ik volg trouwens alle updates omtrent de iWatch via http://iwatchkopen.be

Wat is jouw mening?...