Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apps Volg het WK op de voet met de Sporza app

De duivelsgekte is reeds enkele maanden bezig en werd alleen maar versterkt toen Lukaku ons in Kroatië zekerheid gaf over de plaatsing voor het WK in Brazilië. De meesten onder ons zullen alles vooral volgen op tv. Sporza heeft echter voor een aardig alternatief gezorgd voor diegene die geen tijd hebben om alles op tv te volgen, namelijk de Sporza app. 

De app voorziet je van live voetbal. Je kan dus gewoon alle wedstrijden live op je iPhone of iPad volgen. Tevens biedt de app je nog tal van andere mogelijkheden. Zo kan je alle belangrijke fase’s nog eens herbekijken. Opvallend is dat je zelfs het camerastandpunt kan bepalen van waaruit je een bepaalde fase wenst te bekijken.

Naast de normale livestream van de wedstrijd zijn er nog vijf andere livestreams beschikbaar. Twee zijn gericht op de belangrijkste spelers, twee op de bank en een laatste wordt gebruikt voor tactische analyse. Fijn voor thuisblijvende trainers dus …

Ander nieuws

Sporza blijft natuurlijk een sportnieuwssite. Het zou dus tegen hun natuur in zijn om geen nieuwsartikels te brengen. De applicatie brengt dus ook het laatste nieuws tot bij u, dit weliswaar in korte versie. Voor de volledige artikels zal je nog steeds naar de mobiele site van Sporza moeten surfen.

Sociale media

Heel kort vermelden, maar vanzelfsprekend werd ook in deze app plaats gemaakt voor de sociale media. Je kan de volledige tijdlijn van Sporza bekijken en meteen ook retweeten. Via de app kan je ook zelf een tweet de wereld insturen die al meteen enkele hashtags bevat, waaronder natuurlijk #sporza. Ook voor Facebook en Google+ hoef je de app niet te verlaten.

Op reis tijdens het WK

De voetballiefhebber die op reis is tijdens het WK zal helaas weinig plezier beleven aan de app. Door een verplichte geoblocking van videomateriaal kan je de videobestanden niet openen in het buitenland. Dit is niet enkel zo voor de Sporza app, maar ook voor andere apps die video’s aanbieden.

Na het WK

De speciale Sporza WK app zal na het WK gebruikt worden als ‘gewone’ Sporza app. Deze zal dan gevuld zijn met algemene sportinhoud. De Sporza applicatie is hier beschikbaar voor iPhone en iPad met iOS 7 of hoger. Goed nieuws nog, de app is volledig gratis!

 

Wat is jouw mening?...