Back

Nederlandstalige Siri wellicht binnenkort in iOS

Het heeft lang geduurd, maar het lijkt er nu toch op dat Apple het Nederlands zal toevoegen aan de gesproken talen van Siri, de spraakassistent van Apple’s mobiele besturingssoftware iOS.

Een vacature op de jobsite van Apple toont hoe ze op zoek zijn naar iemand die Siri het Nederlands kan aanbrengen, en tevens in staat is om zelf code te programmeren. De volledige naam van de functie luidt Siri Language Engineer (Cloud Services Localization) – Dutch en betreft niet enkel vertaalwerk, maar moet Siri ook de cultuur en dergelijke zaken aanbrengen zodat we op een zo natuurlijk mogelijke manier kunnen communiceren met de spraakassistent.

In iOS 8 zal de Nederlandstalige Siri vermoedelijk zijn intrede nog niet doen, dus kunnen we wel stellen dat dit snufje pas volgend jaar zal worden aangekondigd.

Eind 2012 schreven we al eens over een vacature bij Apple die wees op een Nederlandstalige Siri. Destijds zochten ze een stagiair die het Nederlands machtig was en het team ging vergezellen dat verantwoordelijk is voor de uitrol van Siri in verschillende landen. De nieuwe vacature leest u hieronder.

 

Siri

Siri

About the Author /

tim@applevlaanderen.be

Senior Editor Apple Nieuws Vlaanderen - Social Media addict

Wat is jouw mening?...