Back

Review: Intensify Pro – fotobewerking voor beginners

Iedereen is tegenwoordig een fotograaf of een designer, of nog erger: beide. De waarde van een goed genomen en bewerkte foto is gedaald en dit door de duizenden apps die op het internet zweven. Het is een zoektocht geworden om de perfecte software te vinden om aan fotobewerking te doen. Wij hebben Intensify Pro onder de loep genomen en dit zijn onze bevindingen.

Design

De user interface van Intensify Pro is clean, strak en duidelijk. Een leek in fotografie of fotobewerking zou deze software makkelijk onder de knie kunnen krijgen. Er zijn geen ingewikkelde fotobewerkingsmogelijkheden zoals in bijvoorbeeld Lightroom (een professioneel bewerkingsprogramma), maar het minimum is aanwezig en overzichtelijk.

Schermafbeelding 2014-06-22 om 10.42.58

De designers die gewerkt hebben aan Intensify Pro hebben ervoor gezorgd dat de interface er gebruiksvriendelijk maar ook professioneel uitziet. Het voelt niet aan als een programma zoals Photoshop, wat voor een leek zeer ingewikkeld is, maar ziet er wel zo uit.

Gebruiksvriendelijkheid

Zoals al eerder vermeld is de software zo ontworpen dat alles makkelijk terug te vinden is. De enige opmerkingen die men kan maken zijn de icoontjes die tamelijk vaag zijn. Iemand die bekend is met Lightroom of Photoshop zal even moeten zoeken waar alles staat aangezien de icoontjes bij Intensify Pro niet altijd even duidelijk vertonen waarvoor ze staan.

Functionaliteit

Deze applicatie lijkt op het eerste zicht een hele simpele app met enkele presets maar dat is het absoluut niet. Het is veel meer dan dat.

Schermafbeelding 2014-06-22 om 10.43.09

Standaard krijg je een aantal presets rond contrast, black and white en exposure. Niets nieuws en de meeste presets zien er gewoon niet goed uit. Dit compenseert wel dat je elke foto kan bewerken volgens de standaard functies die je kan terug vinden in elke fotobewerking app en wat heel goed is, is de mogelijkheid om de gemaakte bewerkingen op te slaan als een eigen preset.

Schermafbeelding 2014-06-22 om 10.41.22

Mijn meest geliefde functie in Intensify Pro is de mogelijkheid om een foto die je bewerkt hebt, meteen te openen in Lightroom of Photoshop. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om je bewerkte foto’s te laten printen op een postkaartje of een canvas. Dit is eerder een novelty dan een waardevolle functionaliteit en of het van goede kwaliteit is, kunnen we niet zeggen, maar het wel een leuke toevoeging aan de app.

Schermafbeelding 2014-06-22 om 10.41.39

Prijs/kwaliteit

€59,99 is een normale prijs voor een app zoals Intensify Pro. Het lijk misschien veel, maar bijna elke fotobewerkingsapplicatie bevindt zich in deze prijscategorie. Maar is Intensify Pro de beste applicatie om foto’s te bewerken?

Nee, ik ben zeker en vast een fan van Intensify Pro voor de snelheid en gebruiksvriendelijkheid, maar ik verkies Lightroom voor deze functies. Indien je een Creative Cloud abonnement hebt, is er geen twijfel mogelijk. Maar als je een beginner bent en een makkelijke oplossing zoekt om je foto’s te bewerken, is Intensify Pro zeker de moeite om eens te bekijken.

Een goedkopere versie van Intensify kan je hier kopen voor €17,99.

About the Author /

bvansteenwinkel@gmail.com

Digital Design - New media - Film-addict Social media explorer - Multec Student

Wat is jouw mening?...