Apple Nieuws Vlaanderen

Home iPhone Apple neemt verantwoordelijkheid voor ‘buig-probleem’ iPhone 6

De laatste dagen krijgt Apple enorm veel kritiek op de recent gelanceerde iPhone 6. Het gaat hier steeds over het ‘buig-probleem’ (bendgate). Wanneer er een bepaalde kracht wordt uitgeoefend op de iPhone 6 kan hij buigen. Dit komt doordat het toestel gemaakt is uit een dunne laag aluminium. 

Het is normaal dat aluminium buigzaam is, de overdosis aan klachten is trouwens niet nieuw. Bij de vorige generatie iPhone doken er ook al enkele afbeeldingen op waarbij de behuizing doorboog wanneer men er een grote kracht op zette. Apple neemt dit probleem echter serieus hoewel ze het anderzijds ook relativeren. Volgens Apple is het een weinig voorkomend probleem en zijn er slechts enkele klachten binnengekomen. De filmpjes die op YouTube verschijnen zijn trouwens zwaar overdreven.

De ongelukkigen die er toch mee te maken hebben kunnen een nieuwe iPhone krijgen, tenminste, als hun iPhone voldoet aan de richtlijnen die Apple stelt. Indien niet, kan men nog steeds een nieuwe krijgen tegen een bepaalde vergoeding. Het is goed dat Apple het probleem niet negeert, maar ze kunnen er alleen helaas weinig aan doen. Wanneer men iets uit aluminium maakt dat enorm dun is, is het normaal dat het onder enorme kracht kan doorbuigen. Het ‘buig-probleem’ doet wat terugdenken aan het antenne-probleem van de iPhone 4 uit 2010. Steve Jobs zijn toenmalige verklaring: “We aren’t perfect, phones aren’t perfect, but we want to make all our users happy” is hier eveneens van toepassing.

3 reacties Op dit bericht
  1. Werk na een frustrerende windowsperiode al 7 jaar met en Imac . Het enige dat ik kan zeggen is dat apple producten voor mij weinig te maken hebben met specificaties , maar enkel en alleen met het besturingssysteem . Dat is subliem ( als je het echt kent ) . Betrouwbaar , stabiel ,simpel en praktisch in gebruik . De iphone is een logische keuze als je met alleen maar apple producten werkt . Dat het beter is dan android of windows phone ga ik niet vertellen , maar het is super stabiel en kan wat het moet . Gadgets en functies die leuk lijken maar in het dagelijks leven nooit gebruikt worden heeft apple dikwijls gemeden en het steeds functioneel gehouden . Ik koop het voor de kwaliteit , velen echter voor de hype . Hoe dan ook apple is ook niet perfect maar veruit nog steeds de beste keuze voor de professionele gebruiker .

  2. Helemaal akkoord met M. Volders. En als je dan verschillende Apple toestellen in huis hebt, dan zijn zij heerlijk compatibel en uitwisselbaar via iCloud, zonder gedoe of problemen. Gewoon je account gegevens op ieder toestel instellen en floep, in één ruk alles gesynchroniseerd. Ja, voor dit gemak en de gebruiksvriendelijkheid, snelheid, daar betaal ik graag wat extra voor.

Wat is jouw mening?...