Apple Nieuws Vlaanderen

Home Mac 1/4 van Back-To-School computeraankopen is een Mac

Een aantal dagen geleden werd een rapport gepubliceerd met daarin informatie over de afgelopen Back-To-School periode in de Verenigde Staten. Daarin is te vinden dat meer dan één kwart van de computers die aangekocht werd, een Mac is.

Het rapport gaat over de periode van Independence Day (4 juli 2014) tot Labor Day (1 september 2014) en geeft een overzicht van de zaken waar studenten in de VS het meeste aan besteden. Er werden 14% meer Macs verkocht tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat is heel wat beter dan de daling van 3% voor Windows-computers. Vooral de MacBook-lijn is zeer populair bij studenten. MacBooks zijn dan ook zeer gemakkelijk voor het gebruik tijdens lessen en dergelijke. NPD, het bedrijf dat zich bezighoudt met dit marktonderzoek, beweert dat de verkoop van MacBooks zo’n 16 procent steeg tegenover vorig jaar.

De data toont ook dat de grote meerderheid van niet-Apple computers die tijdens die periode werd gekocht, vooral ultragoedkope laptops zijn met een prijs lager dan $300 (ongeveer 240 euro). Zo heeft een ChromeBook een prijs lager dan $300. In totaal werden 32 procent meer van deze ultragoedkope laptops verkocht tegenover vorig jaar. Dat maakt het marktaandeel van Apple nog indrukwekkender aangezien zij enkel producten verkopen in de high-end categorie. De goedkoopste MacBook is de 11-inch MacBook Air die start aan een prijs van $899 in de VS.

Wat is jouw mening?...