Apple Nieuws Vlaanderen

Home Mac iMac Mogelijks Retina iMacs op komende keynote in oktober

Ondertussen is iedereen wel bekend met de befaamde ‘Retina Display’ van Apple. Deze technologie wordt gebruikt in de schermen van Apple’s apparaten en zorgt voor een extreem scherp en helder scherm. De technologie werd voor het eerst gebruikt in de iPhone 4 en iPod touch, maar ondertussen hebben ook de iPads en MacBook Pro’s een Retina Display gekregen. De enige producttak die voorlopig nog geen Retina Display heeft is de iMac. vermoedelijk zal hier snel verandering in komen.

Oud gerucht

De geruchten gaan al een hele tijd rond dat de iMac een Retina scherm zou krijgen. Bij de laatste echt grote update van de iMacs kregen ze een andere vorm maar geen Retina Display. Bij de laatste kleine update ging het enkel om kleine interne veranderingen (vorig jaar in september), een paar maanden geleden verscheen er een goedkoper toestel. Bij de volgende update van de iMacs zullen ze dus waarschijnlijk een Retina scherm van hoge resolutie krijgen.

Retina iMacs op de volgende keynote

Deze informatie komt natuurlijk niet zomaar teboven. Een technologie-blogger genaamd Jack March postte in een bericht op zijn website dat hij informatie heeft gekregen van bronnen die dicht bij Apple staan. Zij vertelden hem dat de iMac inderdaad in de nabije toekomst een Retina scherm zou krijgen. Volgens de bron zou enkel de 27-inch iMac dit Retina Display krijgen, het zou overigens gaan om een zogenaamd ‘5K’-scherm met een ontzettend hoge resolutie van 5120 x 2880. Deze resolutie dook eerder ook al op in de code van de volgende versie van OS X, OS X Yosemite.

Vervolgens beweert de bron ook dat we deze Retina iMac(s) voorgesteld zullen krijgen op de volgende keynote. Als we de geschiedenis volgen zal de volgende keynote nog dit jaar plaatsvinden. Er wordt verwacht dat deze keynote op 21 oktober zal plaatsvinden. Naast nieuwe iPads zien we hier dan mogelijks ook iMacs met Retina Display en misschien zelfs wel een Thunderbolt Display met diezelfde resolutie (er wordt immers al lange tijd gewacht op een nieuwe Thunderbolt Display).

Overige nieuwigheden

De nieuwe iMacs in kwestie zouden geen uiterlijke veranderingen ondergaan, al zouden ze wel nieuwe processors krijgen. Hierdoor worden de toestellen weer een beetje sneller met een i7 Intel processor met kloksnelheid 4.0 GHz voor het 27-inch model. Verder zou Apple voor de ingebouwde grafische kaart naar verluidt overschakelen van het huidig gebruikte nVidia naar AMD. Als laatste voegde 9to5Mac nog toe dat er mogelijks ook verbeteringen inzitten voor de Wi-Fi antennes.

De volgende keynote zal hoogstwaarschijnlijk de iPad keynote zijn. Er wordt al lange tijd gezegd dat deze op 21 oktober zal plaatsvinden. Het zou dus goed kunnen dat we daar naast die iPads ook nieuwe iMacs te zien krijgen.

Wat is jouw mening?...