Back

Apple plant een nieuwe 4-inch iPhone voor 2015

In september dit jaar, introduceerde Apple voor de eerste keer aanzienlijk grotere schermformaten voor de iPhone. Ook was het de eerste keer dat Apple de gebruiker de keuze gaf tussen twee verschillende formaten, een 4.7 en een 5.5 inch iPhone. Na jarenlang vol te houden aan kleinere schermgroottes, richt Apple zich nu op de markt van grote schermformaten. Met deze zet weet Apple een heel deel Android-gebruikers voor zich te winnen en nemen ze klanten af van o.a. Samsung, die bekend staan om hun grote smartphones. 

Een groot deel trouwe iPhone gebruikers verlangden naar een groter scherm, maar ook is er een grote groep Apple gebruikers die bewust een iPhone kochten voor het kleinere schermformaat. Vele gebruikers vinden het 4-inch formaat perfect voor in hun broekzak. Een kleiner schermformaat biedt ook de mogelijkheid je smartphone in één hand vast te houden en te bedienen.

iphone_screen_sizesHoewel Apple eerder aangaf de productie van de iPhone 5C in 2015 stop te zetten, laten ze de 4-inch liefhebbers niet in de kou staan. Apple plant voor 2015 een nieuwe 4-inch iPhone. De geruchten zijn nog vaag en niets is zeker, maar volgens sommige bronnen zou de nieuwe 4-inch iPhone voorzien worden van de nieuwste snufjes die de iPhone 6 bezit. De iPhone 5S die Apple momenteel verkoopt aan 599 euro zou vervolgens in prijs verlaagd worden.

Wanneer de nieuwe kleinere iPhone op de markt komt is nog onduidelijk, maar zelfs als Apple in 2015 geen nieuwe 4-inch iPhone uitbrengt kunnen fans van de kleinere schermformaten nog steeds beroep doen op de iPhone 5S en voorlopig zelfs nog op de iPhone 5C.

Wat Apple nog allemaal in petto heeft met de iPhone is vaag, maar één ding is zeker: hun jarenlange traditie van kleinere schermformaten gaan ze niet laten vallen.

About the Author /

ruben.schruers@icloud.com

Sinds mijn kinderjaren was ik al helemaal weg van computers en gsm's. Design en gebruiksvriendelijkheid hebben mij altijd al geïnspireerd. Alleen producten van Apple kunnen mij bekoren en hier heb ik dan ook wel wat geld voor over. Het enige nadeel aan Apple is dat wanneer je het eenmaal hebt, je nooit meer terug wil.

Wat is jouw mening?...