Back

Buyer’s guide 2014: de beste cadeaus voor Apple fanaten

De kerstvakantie is begonnen en de feestdagen staan opnieuw voor de deur! Bij deze feestdagen horen natuurlijk ook cadeautjes. Het is echter niet altijd gemakkelijk om nog op tijd een passend geschenk te vinden. Om jullie hier wat bij te helpen hebben we ook dit jaar voor jullie weer een koopgids klaar, boordevol tips zodat je zeker de juiste cadeaus vindt voor deze feestdagen!

Inhoud

(Klik op een link om meteen naar het gedeelte te springen.)

iTunes kaarten

iPad

– Accessoires

iPhone

– Accessoires

iPod

Mac

Gadgets en overige

iTunes kaarten

iTunes kaartenDe iTunes kaarten zijn ook dit jaar weer te vinden in onze koopgids. Ze zijn simpelweg een perfect cadeau voor elke gebruiker van Apple toestellen. Met deze kaarten kan een gebruiker van een Mac, iPhone, iPod of iPad apps en muziek aankopen en films aankopen en huren. Deze kaarten kunnen niet in een echte winkel of bij Apple Online gebruikt worden om producten te kopen, maar de kaarten bieden wel veel andere opties.

Deze iTunes kaarten zijn het beste cadeau voor zij die reeds alles van Apple bezitten. Je vindt deze kaarten in zowat elke winkel, ze zijn beschikbaar in verschillende waardes. Verder kan je deze ook gewoon digitaal schenken aan iemand via de App en iTunes Stores. De persoon die de kaart ontvangt kan volledig zelf kiezen wat hij/ zij met het te besteden bedrag doet, het bedrag blijft ook op het account staan, het moet dus zeker niet meteen volledig uitgegeven worden.

iPad

ipad-air2-overview-bb-201410De gehele iPad reeks heeft korte tijd geleden weer een volledige update gehad. De iPad Air 2 is nog dunner dan zijn reeds ontzettend dunne voorganger, de iPad Air (die overigens ook nog steeds te koop is). Verder heeft deze nog een nieuwere processor gekregen waardoor ook de snelheid alweer hoger ligt. Als laatste is er ook de toevoeging van Touch ID, de vingerafdruk-sensor die je in staat stelt je toestel te ontgrendelen met je vingerafdruk en zowat over je hele toestel wachtwoorden kan vervangen. Een gouden kleur werd ook toegevoegd aan de opties.

iPad Air 2: vanaf € 499,-

Ook de iPad mini kreeg een update, deze heeft echter niet zeer veel veranderingen gekregen. Er is nu ook een Touch ID vingerafdruk-sensor aanwezig op deze iPad mini, maar verder is er niet veel veranderd. Wel is het toestel nu ook in een gouden kleur verkrijgbaar.

iPad mini 3: vanaf € 399,-

Van beide iPad-modellen worden er echter ook nog steeds goedkopere versies aangeboden. Zo kan je nog steeds de iPad Air aanschaffen dewelke ook nog steeds een ontzettend snel en goed toestel is. Van de iPad mini zijn zelfs de twee voorgaande versies beschikbaar, de iPad mini en iPad mini 2. Indien je een iPad mini zoekt (voor iemand) en de Touch ID sensor is geen vereiste, dan is deze iPad mini 2 een ontzettend goede keuze. Deze is zowat identiek aan de nieuwte versie maar heeft enkel de Touch ID en gouden kleur niet.

iPad Air: vanaf € 399,-

iPad mini 2: vanaf € 299,-

iPad mini: vanaf € 249,-

Accessoires

ipad-air2-smart-case-01Er zijn talloze accessoires te verkrijgen voor de iPad. Het accessoire bij uitstek is natuurlijk een hoes. Een hoes is altijd een goed plan om je gloednieuwe iPad de nodige bescherming te geven. Deze hoezen variëren van formaat, design, kleuren, functies … Het belangrijkste hierbij is een hoes te kiezen die goed beschermt, comfortabel is om te gebruiken en er natuurlijk ook mooi uitziet. Apple biedt zelf twee soorten hoezen aan: de Smart Cover, deze gaat over het scherm en bevestigt zich aan de zijkant van je toestel, en de Smart Case, deze hoes gaat rond je hele toestel en biedt dus ook iets meer bescherming.

Het aanbod van hoezen gaat echter veel verder dan deze twee van Apple. Je hebt ontzettend goede hoezen met vaak nog meer functies en vaak een lager prijskaartje. Hoezen in alle kleuren en formaten. Het is dus niet gemakkelijk er hier enkele uit te kiezen, maar met hoezen van onder andere Belkin, Griffin, Logitech kan je bijna nooit verkeerd doen!

Er zijn natuurlijk ook nog andere mogelijke accessoires voor een iPad. Zo heb je pennetjes, voor zei die handiger met een touchpen werken dan met hun vingers. Er bestaan ook interessante draadloze keyboards voor iPad, Logitech heeft een aantal zeer interessante hoes-keyboard combo’s. Er zijn ook allerlei kabeltjes en andere beschikbaar. Zo heb je twee kabeltjes waarmee je foto’s van een digitale camera kan overzetten via SD-kaart of via de USB-kabel rechtsreeks op je iPad.

iPhone

iPhone 6 & iPhone 6 PlusDe iPhone kreeg ook dit jaar weer een update. Apple loste zowat ieders verwachtingen in door dit jaar twee nieuwe toestellen te lanceren met elk een andere schermgrootte. Deze nieuwe modellen zijn de iPhone 6 met een schermgrootte van 4.7 inch en zijn grotere broer de iPhone 6 Plus met een schermgrootte van maar liefst 5.5 inch. De iPhone 6 is de ideale iPhone voor zij die een nieuw toestel willen en dit vaak gebruiken. De extra schermgrootte is interessant, maar toch past de iPhone 6 nog perfect in je broekzak. De iPhone 6 Plus is ideaal voor zei die iets meer willen en vaker langer bezig zijn met hun iPhone. Het grotere scherm komt hierbij van pas en apps kunnen meer tonen op het scherm doordat ze meer werken als iPad apps.

iPhone 6: vanaf € 699,-

iPhone 6 Plus: vanaf € 799,-

Ook bij de iPhone zijn er ook nog steeds wat oudere toestellen beschikbaar. Deze zijn dan wat goedkoper maar nog steeds zeer goede toestellen. Het gaat hier om de iPhone 5s en de iPhone 5c. Beide iPhones zijn geschikt voor beginnende gebruikers en andere gebruikers die een heel degelijk toestel willen voor een iets lagere prijs. De iPhone 5c is enkel beschikbaar met een opslagruimte van 8 GB was wel zeer weinig is, deze is dus het beste geschikt voor zeer matige gebruikers.

iPone 5s: vanaf € 599,-

iPhone 5c: vanaf € 399,-

Accessoires

apple_iphone_6_plus_SPACE_GRAY_leather_caseOok bij de iPhone is bescherming ontzettend belangrijk. Als je lange tijd wil doen met je toestel is het altijd een goed idee om voor een stevige, goed beschermende hoes te gaan voor je iPhone. Apple heeft ook hier zelf weer een aantal hoezen. Enerzijds een hoes van silicon en anderzijds eentje van leder. beide hoezen zien er hetzelfde uit, het gaat puur om een verschil in het gebruikte materiaal. Beide versies zijn uiteraard beschikbaar voor zowel de iPhone 6 en 6 Plus.

Natuurlijk zijn er ook nog ontzettend veel andere hoezen  die anders werken en vaak nog beter beschermen. Wanneer je hier gaat kijken naar merken als Griffin, Incase en nog een heleboel anderen zit je zeker niet verkeerd. Inspiratie kan je ook altijd halen uit onze iPhone 6/ 6 Plus case review.

Ook andere accessoires zijn te vinden. Zo heb je autohouders voor je iPhone om deze aan de autoruit te bevestigen. Autoladers vind je natuurlijk ook overal.

iPod

iPod touch nieuw 2014De iPod is de laatste jaren wat meer uit het beeld verdwenen, maar toch is deze nog altijd te verkrijgen en in sommige situaties het perfecte cadeau. Momenteel zijn er nog drie iPod modellen. Eerst heb de iPod Shuffle, de goedkoopste variant. Deze heeft een capaciteit van 2 GB, niet ontzettend veel dus, maar het toestel is wel zeer klein en dus perfect als muziekspeler voor bijvoorbeeld sportieve activiteiten. Ook de iPod nano is een klein toestel, deze heeft echter een klein touchscreen waar je zelfs foto’s en video’s op kan bekijken. De capaciteit hiervan is 16 GB. Als laatste heb je nog de iPod touch. Dit is een volwaardig iOS toestel, vergelijkbaar met de iPhone maar zonder belfunctie en mobiel internet en natuurlijk een stuk minder krachtig binnenin. Dit is wel een perfect mobiel speltoestel voor kinderen.

iPod shuffle: € 49,-

iPod nano: € 169,-

iPod touch: vanaf € 199,-

Mac

iMac met Retina DisplayDe Mac is natuurlijk ook nog altijd een optie, al gaat het hier meestal om iets duurdere cadeaus! Zowat alle Macs hebben dit jaar een update gehad om ze nog sneller te maken. De MacBook Air is de perfecte notebook voor gewone gebruikers, de MacBook Pro Retina versies zijn perfect voor de wat professionelere gebruikers en de iMac is dé desktop bij uitstek.

MacBook Air: vanaf € 929,-

MacBook Po (non-Retina) 13″: € 1129,-

MacBook Pro Retina: vanaf € 1329,-

iMac: vanaf € 1129,-

Gadgets en overige

SoundLink Mini in handNaast de gebruikelijke Apple toestellen en bijhorende accessoires zijn er ook nog een heleboel andere producten die de mogelijkheden van iOS-toestellen nog verder kunnen uitbreiden. Wat tegenwoordig bijvoorbeeld ontzettend in is zijn de robotica-gadgets. Zo heb je allerlei vliegende toestellen (drones), rijdende wagentjes, rollende balletjes enzovoorts. Het merk Parrot is één van de pioniers in de markt van gadgets bestuurbaar via iOS. Ze hebben allerlei drones in hun aanbod. Deze variëren van grote drones met zeer veel functies tot kleinere drones perfect geschikt voor de kleinere gebruikers. Ook de Sphero die we vorig jaar bespraken is nog steeds een zeer leuke gadget!

Er is tegenwoordig ook een ontzettend groot aanbod aan draadloze speakers. Een van onze all-time favorites is de Bose SoundLink Mini waarvan we ook een review hebben gedaan. Natuurlijk bestaan er ook kleinere, goedkopere speakers die voor velen al voldoende kunnen zijn (zoals de Gizmo Vibe 5XS). Andere gadgets als de Philips Hue zijn ook steeds in trek maar niet altijd aan de goedkope kant.

Apple TVDe ideale gadget voor mensen die al veel van Apple bezitten is en blijft de Apple TV. Dit toestelletje heeft al een hele tijd geen update gehad, maar het blijft nog een interessant toestel met ontzettend veel functies. De Apple TV koppel je aan te televisie en zo kan je allerlei ‘kanalen’ gebruiken. Zo kan je vanop de Apple TV films aankopen of huren vanuit de iTunes Store. Je kan echter ook het beeld van al je iOS en OS X toestellen (indien deze ‘recent’ genoeg zijn) draadloos naar de Apple TV sturen. Zo kan je alles vanop je iOS toestel of Mac tonen op je TV scherm, het werkt ontzettend vlot en opent veel mogelijkheden!

Apple TV: € 99,-

Genoeg keuze dus voor zij die nog een cadeau zoeken voor een Apple fanaat! Online bestellen kan nog, bij vele producten zou het kunnen dat je ze nog voor Nieuwjaar ontvangt. Bestellingen voor Kerstmis ontvangen zal moeilijk worden. Het is natuurlijk ook interessant eens te gaan kijken in je favoriete multimediazaak voor ideeën. Voor expertise en advies op maat kan je altijd terecht bij de Apple Premium Resellers doorheen heel België. De dichtste Premium Reseller bij jou vind je dankzij onze Store Locator!

About the Author /

eliasvdb8@gmail.com

Software Developer - Kempenaar - Apple addict - Gamer - Internet Junkie

Wat is jouw mening?...