Apple Nieuws Vlaanderen

Home Mac MacBook Air Dun op zijn dunst, de nieuwe Macbook Air

In 2008 introduceerde Apple de dunste laptop ter wereld: de MacBook Air. Steve Jobs die destijds trots Apple’s nieuwste creatie uit een enveloppe schoof is nu, na zes jaar, aan een grote update toe. Hoewel Apple de laatste jaren kleine aanpassing deed aan de MacBook Air, is er weinig aangepast aan het originele model, dit lijkt nu te veranderen.

Apple plant voor 2015 een nieuwe MacBook Air, deze zou eindelijk voorzien worden van een Retina Display en zou aanzienlijk dunner zijn. Om deze perfectie te bereiken heeft Apple de trackpad opnieuw ontworpen en enkele poorten weggelaten, zoals de SD lezer en de Magsafe poort. Apple neemt afscheid van de traditionele USB poorten en vervangt deze macbook air 2015door de nieuwste USB type-C, deze zou tevens ook vervanging zijn van hun Thunderbolt poort aangezien USB C ook beeld kan doorsturen. Hoogstwaarschijnlijk zal er dan ook een speciale oplader komen voor de nieuwe Air die via deze poort werkt. De nieuwe MacBook Air zou met een 12 inch scherm komen en stukken smaller zijn dan zijn 11 en 13 inch voorgangers. Om de laptop smaller te maken zou Apple de rand aan beide kanten van het toetsenbord wegwerken en de spaties tussen de toetsen verkleinen.

Wanneer die nieuwe MacBook Air wordt voorgesteld is nog onzeker. Apple’s WWDC zou een aannemelijk moment zijn, maar een andere mogelijkheid is dat Apple een apart evenement organiseert voor de officiële release van de Apple Watch en deze combineert met de introductie van de nieuwe MacBook Air.

Wanneer je de nieuwe MacBook Air in de winkel mag verwachten is nog onduidelijk, maar dat Apple zijn titel van dunste laptop ter wereld wil terugwinnen met deze is zeker.

Wat is jouw mening?...