Back

Apple heeft patent om buigende telefoon te maken

Stel je eens voor: een mobiele telefoon die geen beschermend hoesje nodig heeft of die niet stuk gaat als je hem laat vallen. Zou het niet handig zijn wanneer je een smartphone zoals de iPhone zou kunnen dubbelvouwen waardoor hij makkelijk kan opgeborgen worden? Is het geen geruststellende gedachte dat je je iPhone zou mogen laten vallen zonder de schrik te hebben dat het scherm gebroken of gebarsten is?

Voorlopig bestaat er natuurlijk nog geen opvouwbare telefoon. Maar voor diegenen die dromen van een dergelijke telefoon is er misschien hoop. Apple heeft namelijk recent een patent aangevraagd en gekregen waardoor een toekomstige iPhone meer de eigenschappen zou hebben van een plakje siliconen dan van hard en onbuigbaar materiaal. De patentaanvraag gebeurde onder de naam “Flexible electronic devices”. Daarin wordt een handset beschreven waarvan diverse onderdelen flexibel (buigbaar) zijn. Het toestel zou hierdoor in verschillende posities kunnen geplaatst en gebruikt worden.

141496_patent-apple-iphone-flex

Natuurlijk is het nog helemaal niet duidelijk wanneer Apple erin zal slagen een dergelijk flexibel toestel te produceren want tussen de patentaanvraag en de effectieve ontwikkeling van het toestel ligt nog een lange weg. Feit is wel dat Apple erop rekent dat de mogelijkheden van een opvouwbare smartphone de consument zullen verleiden tot de aankoop van een nieuwe iPhone. Dankzij het patent zou Apple jarenlang over het monopolie van de buigbare telefoon beschikken …

Ongetwijfeld zou het heel handig zijn dat de telefoon kan dichtgevouwen worden om weg te steken in een broek- of jaszak. Mogelijks komen er ook alternatieve bedieningsmogelijkheden. Met bepaalde handelingen zou de gebruiker bijvoorbeeld het toestel kunnen aan- of uitschakelen, het volume kunnen aanpassen, een gesprek kunnen aanvaarden, een applicatie kunnen openen,…
Hoogstwaarschijnlijk zal het ook helemaal niet erg zijn als je de buigbare telefoon laat vallen aangezien de componenten niet breekbaar zijn en kunnen vervormen zonder dat er gevolgschade is.

Dankzij deze mogelijkheden is de kans heel groot dat de buigbare telefoon een commercieel succes wordt. Nu enkel nog ongeduldig wachten tot het eerste exemplaar in de winkel komt!

About the Author /

luc.aud@pandora.be

Ik ben bezeten door alles wat met ICT en multimedia te maken heeft. Apple-producten liggen bij mij in de bovenste schuif vanwege hun degelijkheid en betrouwbaarheid.

Wat is jouw mening?...