Apple Nieuws Vlaanderen

Home Hardware Review: Gizmo Vibe 5XS

Al overwogen om een draagbare Bluetooth speaker aan te schaffen, maar nog geen toestel gevonden dat tegelijk schappelijk is qua prijs en toch uitstekende audiokwaliteit biedt? Dan is de Vibe 5XS van GIZMOWANNAHAVES misschien wel iets voor jou! Lees verder om meer te weten te komen over deze speaker.

Er zijn tal van draagbare speakers op de markt die je kan gebruiken met je iPhone, iPad of iPod. De Bose SoundLink Mini Bluetooth speaker bijvoorbeeld heeft misschien wel de beste kwaliteit, maar is ook zeer prijzig (€199,95). Anderzijds heb je de Muvit mini speaker die we eerder reviewden. Dit toestel kost maar €24,95 en biedt toch een zeer aanvaardbare kwaliteit. De Vibe 5XS die we vandaag reviewen situeert zich tussen beide met een zeer goede prijs/kwaliteits-verhouding.

Gizmo 5XS

De makers van de verpakking hebben duidelijk naar de verpakkingen van Apple gekeken wanneer ze die van de Gizmo hebben ontworpen. De speaker zit in een rechthoekig doosje dat geleidelijk aan naar onderen schuift, net zoals de verpakking van een iPhone of iPad. Zeer leuk detail voor fans van deze verpakkingen! In het doosje tref je 2 kabeltjes aan, 1 om hem op te laden via USB en 1 audiokabel (3.5mm jack) om hem aan te sluiten op je iPhone, iPad, iPod, Mac of eender welk toestel met een audiopoort. Verder is er ook een kleine handleiding aanwezig en een leren zakje om de Gizmo veilig in op te bergen voor transport.

Zoals reeds vermeld kan de Gizmo worden opgeladen via USB en het zal ongeveer 2 tot 3 uren in beslag nemen om hem volledig op te laden. Met een volle batterij zal de Vibe 5XS 8 tot 10 uren meegaan als je enkel via Bluetooth afspeelt. Indien je via de audiokabel afspeelt, zal de speaker tot wel 20 uren meegaan. De Gizmo Vibe 5XS maakt gebruik van Bluetooth 3.0 en heeft een bereik tot ongeveer 10m, afhankelijk van hinderende objecten. Tijdens onze testen ondervonden we enkele keren een kleine storing in het geluid wanneer de speaker verbonden was met Bluetooth, maar het is moeilijk af te leiden of dit enkel aan de speaker te wijten is.

Design

Gizmo Vibe 5XSDe Gizmo Vibe 5XS heeft een cilindervormig design waarvan het bovenste deel bestaat uit een soort harde plastiek, en het onderste deel bedekt is met rubber. Uit ondervinding hebben we al snel opgemerkt dat deze onderste laag snel stof aantrekt, wat natuurlijk snel zichtbaar is op een witte speaker. Aan 1 kant van de speaker bevinden zich de volumeknoppen en een wake-up knop. Deze laatste dient om de speaker opnieuw uit slaapmodus te halen nadat er reeds voor 5 minuten geen actieve Bluetooth verbinding meer is geweest. Aan de andere zijde van de speaker bevinden zich de audiopoort en de USB oplaad-poort. Tussen beide poorten is er een klein LED-lampje dat aangeeft wanneer de speaker aan het opladen is of wanneer deze verbonden is via Bluetooth. Aan de onderkant van de speaker bevindt zich de aan/uit knop, maar rondom deze knop en over het verdere raakvlak is een plakkerige laag. Hierdoor zal de Gizmo zeker op de tafel blijven staan en niet verschuiven. Deze plakkerigheid heeft uiteraard als nadeel dat er veel stof en andere vuiligheden blijven aanplakken. Als je bijvoorbeeld de speaker op het gras wil zetten, raden we toch aan om de plakkerige laag af te dekken met een blad papier.

Deze speaker is verkrijgbaar in 4 kleuren: zwart, wit, cyaan (blauw) en rood. GIZMOWANNAHAVES heeft nog een 2e speaker die dezelfde kwaliteit biedt als de Vibe 5XS en deze is verkrijgbaar in het zwart en wit.

Geluid

Van een kleine en goedkopere speaker zijn de verwachtingen vaak laag, niet geheel onterecht want meestal is de geluidskwaliteit navenant. Ondanks zijn grootte is de Vibe 5XS meer dan in staat om een zeer goede audiokwaliteit te produceren. Muziek wordt helder gespeeld en hij is in staat om zowel hoge als lage tonen goed te brengen. De Vibe 5XS kan makkelijk een grote ruimte vullen met klanken, dus komt zeker van pas als je een klein feestje wil houden. Ook met een volledig opengedraaide volumeknop heeft de speaker geen problemen.

Gizmo Vibe 5XS

Een kleine tekortkoming aan de speaker is dat het niet mogelijk is om meerdere van deze speakers met elkaar te verbinden via Bluetooth, om zo een soort van stereo te creëren. Het is echter wel mogelijk door een audio splitter te gebruiken en deze op je iPhone of dergelijke te plaatsen, en vervolgens elke poort met een Gizmo 5XS te verbinden.

Wil je gezellig wat muziek afspelen bij vrienden, op een BBQ of op je kamer? Dan is de Vibe 5XS zeker een goede aankoop. Betaalbare prijs en meer dan aanvaardbare kwaliteit! Voor €59,90 kan je hem kopen bij Switch.

Wat is jouw mening?...