Back

Wat denken we al te weten over iOS9?

De oneven iOS updates brengen meestal iets grotere veranderingen met zich mee dan de even iOS updates. Recent verscheen een video op YouTube die alle geruchten over iOS 9 mooi op een rijtje zet.

Instellingen

In iOS 9 zou het mogelijk worden om te zoeken in je instellingen. We zien in de video dat bovenaan links een extra balkje is verschenen. Met deze nieuwe feature kan je snel de juiste instelling vinden die je zoekt.

Search-in-Settings

Naast de zoekfunctie in instellingen zou ook een geschiedenis van eerdere zoekacties geraadpleegd kunnen worden. Dit maakt het voor gebruikers erg makkelijk om een eerdere instelling ongedaan te maken of terug naar de originele instelling te gaan. Een heel handige feature voor wie nogal vlug zijn vorige aanpassingen vergeet.

De instellingen van apps zouden nu mogelijks overal toegankelijk zijn. Via taakbeheer kan men dan, in plaats van de app te sluiten door naar beneden te swipen, naar boven swipen om zo de instellingen van de app te raadplegen.

Apple zou in iOS 9 ook een functie inbouwen om alle apps in één keer te sluiten. Dit zou men kunnen met een enkele tap in taakbeheer.

Close-all-running-apps

 

Nieuwe nachtmodus en extra kleur

Een kleine maar subtiele wijziging, de knopjes van iOS 9 zouden naar eigen believen ingekleurd kunnen worden. Standaard staat in iOS 8 elke knop in het groen. In iOS 9 zou dit dus ook in andere kleuren kunnen. Ook het control center zou in verscheidene kleuren kunnen worden ingesteld.Night-Mode

Apple zou in iOS 9 een nieuwe nachtmodus integreren. De vorige nachtmodus was enkel in het negatief en niet zo heel gebruiksvriendelijk. De nieuwe nachtmodus zou de kijkervaring moeten vergemakkelijken in donkere situaties. Deze nachtmodus zou ook voor een langere batterijduur kunnen zorgen. In plaats van de standaard witte achtergrond, zou alles dan in het zwart zijn.

Muziek

De muziek app zou in iOS 9 weleens enkele leuke verbeteringen kunnen krijgen. De student die de video maakte toont een functie waarmee alle nummers automatisch op taal worden geselecteerd in een playlist. Of deze functie nuttig is mag je echter zelf oordelen.

Het zou nu ook eindelijk mogelijk zijn om een nummer met één enkele swipe als ringtone in te stellen. Dit kan dan door omhoog te swipen vanuit de muziek app. Er verschijnen dan een aantal instellingen zoals het instellen van het nummer als ringtone. De equalizer zou ook op deze manier makkelijker bereikt kunnen worden.

Een nieuwe slaap modus zou ervoor zorgen dat de muziek stopt wanneer je in slaap valt. Wanneer je 5 nummers laten spelen hebt en geen activiteit hebt getoond, zou Siri checken of je slaapt. Een simpel antwoord via de oortjes van Apple of de home button zou ervoor zorgen dat de muziek doorspeelt. Doe je dit niet, dan stopt de muziek met spelen.

Smart shuffle maakt de nieuwe muziek app ten slotte compleet. Deze intelligente functie zou een playlist kunnen creëren op basis van verschillende factoren in je omgeving. De functie houdt niet alleen rekening met de populariteit van de nummers maar kijkt ook naar de tijd, het weer, je beweging enzovoort.

Smart-Shuffle

Extra functies

De klok van het ontgrendelscherm zou nu eindelijk ook naar eigen smaak ingesteld kunnen worden. Dit kan dan met widgets die je uit de App store downloadt.

Lock-Screen-Clock

Het beginscherm zou een mogelijkheid krijgen om net als de Apple Watch ingesteld te worden.

ios9-concept apple watch

De maker van de video houdt het ook voor mogelijk dat de ‘Tips’ app evolueert in een meer uitgebreide en intuïtievere leer app.

Verder zouden ook nieuwe functies ervoor moeten zorgen dat je sneller support krijgt van Apple. Een ingebouwde Genius Bar zou Apple experts via chat moeten toelaten om een probleem op jouw iPhone op te lossen. Bugs zouden nu ook veel sneller gerapporteerd kunnen worden.

About the Author /

michielfierens@hotmail.com

Student Rechten DJ aka TheProudmich

Reacties(3)

  • Hanske

    8 december 2014

    geen link naar de video?

  • heleen

    25 september 2015

    Ik krijg nu bij een bericht een balkje in het type venster te zien. Hoe krijg je dit weg? Zeer vervelend, je kan niet zien wat je typt

Wat is jouw mening?...