Back

Webversie van WhatsApp binnenkort ook voor iOS

Voor heel wat gebruikers was het een ontgoocheling toen bleek dat de in januari gelanceerde webversie van WhatsApp niet werkte op iOS-apparaten. Maar voorgaande op de vertalingen van WhatsApp die momenteel gemaakt worden, mogen we binnenkort WhatsApp Web voor iOS verwelkomen.

Schermafbeelding 2015-02-26 om 10.01.41Sinds januari 2015 ondersteunde WhatsApp Web smartphones met Android, Blackberry en Windows maar de iPhone viel uit de boot. Met WhatsApp Web is het mogelijk om gesprekken, die begonnen zijn op je smartphone, verder te zetten op een computer of een tablet. Voorlopig ontbreekt de ondersteuning voor iOS nog, maar met de volgende update van de app zou daar verandering in komen.

Hoe het werkt …

Vanaf dan zullen de gebruikers via een optie in het menu in de app de QR-code op de website van WhatsApp Web kunnen inscannen. Daarna kunnen de gebruikers verder chatten vanuit de Chrome-browser (momenteel de enige browser die de app ondersteunt).

Mogelijkheden

WhatsApp-WebIn WhatsApp Web kan je al je gesprekken zien en krijg je de optie om berichten naar contactpersonen te sturen. Ook het versturen van foto’s is mogelijk. Zelfs als Chrome niet actief is, kan je via de ingebouwde Chrome-functies meldingen ontvangen. Natuurlijk kan je ook nieuwe gesprekken opstarten en de instellingen van geluiden en meldingen wijzigen.

About the Author /

luc.aud@pandora.be

Ik ben bezeten door alles wat met ICT en multimedia te maken heeft. Apple-producten liggen bij mij in de bovenste schuif vanwege hun degelijkheid en betrouwbaarheid.

Wat is jouw mening?...