Apple Nieuws Vlaanderen

Home Nieuws Apple data center in Mesa vat vuur

Afgelopen nacht heeft het dak van een gebouw dat eigendom is van Apple in Mesa (Arizona) vuur gevat. De brand bleef vrij beperkt en ging enkel hevig tekeer op het dak.

Het gebouw in kwestie is een voormalige vestiging van GT Technologies waarin Apple destijds stevig had geïnvesteerd. GT Technologies ging afgelopen jaar failliet door problemen in de zonnepaneel industrie en een misgelopen deal met Apple voor het produceren van saffieren touchscreens.

Apple Data center brand 1

Ongeveer 50 mensen moesten worden geëvacueerd, er waren geen gewonden en het vuur was na 35min gedoofd met de hulp van zo’n 100 brandweermannen. De schade zou beperkt zijn omdat het vuur zich enkel verspreide over de zonnepanelen op het dak en niet binnendrong in het gebouw zelf.

 

 

 

Het gebouw in kwestie haalde in februari ook al het nieuws toen Apple bekend maakte dat ze zo’n 2 miljard dollar, gespreid over 10 jaar, gingen investeren in het gebouw om het te gebruiken als “command centre” voor hun globale activiteiten. De zonnepanelen op het gebouw behoorden tot een deal die Apple sloot met de locale bevolking om zo’n 14.000 gezinnen van groene stroom te voorzien.

 

Wat is jouw mening?...