Back

Google gaat iOS-apps tonen in zoekresultaten vanuit Safari

Google gaat iOS-apps voor iPhone en iPad vanaf deze maand tonen in de Google-zoekresultaten vanuit Safari. Dat maakte Google bekend in een bericht aan ontwikkelaars op Google+.

Google heeft bekendgemaakt aan ontwikkelaars dat je vanaf nu ook direct iOS-applicaties kunt vinden en installeren vanuit de Google-zoekmachine. Ze moeten daarvoor wel een speciaal softwarekit integreren om op de pagina’s van Google te verschijnen met apps.

App indexing

Met de softwarekit kan men gebruik maken van app Indexing. Hiermee kan direct naar een app gelinkt worden in de zoekresultaten, door gebruik te maken van zogenaamde Universal Links. Begin dit jaar was die mogelijkheid al toegevoegd aan Google’s eigen Chrome-browser en de Google-app. Dit komt nu eind oktober ook naar Safari.

Op de wegpagina van Google+ noemt men als voorbeeld een zoekopdracht naar een restaurant. Je krijgt dan een overzicht met zoekresultaten en een link naar de recensie-app Yelp. Met een  klik op de app geeft Yelp je direct de informatie over het specifiek restaurant waar je naar zocht. Ook routebeschrijving, reviews, en de vraag om het restaurant te bellen worden weergegeven.

 

google plus yelp

Google+ ©

Om dit type zoekresultaten te kunnen zien, moet je wel geüpdatet hebben naar iOS 9. Dat betekent wel dat wanneer je nog een eerdere versie van iOS op je iPad of iPhone hebt staan, je geen toegang krijgt tot deze handige functie. Goed gezien van Google, zo wordt de zoekmachine nog slimmer en completer!

About the Author /

wittemichiels@gmail.com

Ergens uit de kempen - Geïnteresseerd in alles wat met tech en media nieuws te maken heeft -  Apple geek - Like special beer in the evening and strong coffee in the morning

Wat is jouw mening?...