Back

Storehouse giet jouw foto’s in een verhaal

Wens je graag enkele foto’s van dat fantastische feestje te delen, of wil je nu al een originele kerstkaart samenstellen of je geliefde verrassen? Dan is de beste nieuwe app van de week, Storehouse, misschien wel iets voor jou. Storehouse tovert heel makkelijk te delen fotocollages uit zijn hoed. Mooi, gelikt, eenvoudig én gratis!

Het idee van het maken van een fotocollage die je vervolgens deelt is zo gek nog niet. Immers wat doe je met al de foto’s die je met je iPhone genomen hebt? Een collage kan een best of zijn, een samenvatting van een leuk moment dat je met vrienden, familie of partner deelt. Storehouse doet het allemaal voor jou en zet het resultaat op een privé-webstek. Jij bepaalt nadien wat je ermee doet.

Klaar in een handomdraai

Van zodra je de app hebt geïnstalleerd, kan je na het aanmaken van een account aan de slag. Je kiest een nieuw verhaal en geeft vervolgens aan waar de app foto’s kan vinden voor je verhaal. Storehouse gaat ver en kan naast jouw foto’s op je iPhone of iCloud ook zoeken in Instagram, Dropbox e.d. (mits toestemming). Vervolgens krijg je foto’s te zien uit de reeks die je hebt aangeduid. Het enige wat je dan hoeft te doen is aangeven welke foto’s in je collage mogen.

Voeg er nadien een titel en ondertitel aan toe, verander de lay-out, sla op en wacht tot Storehouse je foto’s heeft geüpload. De laatste stap vraagt je of mensen de foto’s kunnen opslaan en geeft je een link die je kan delen. Deze link is volledig privé. Je weet vast wel hoe je het meesterwerk vervolgens moet delen.

Het proberen waard? Volgens Wired alvast wel: “Storehouse looks a helluva lot better than your Facebook photo albums.”

Mijn eerste experiment kan je alvast hier vinden. Storehouse is gratis te verkrijgen in de App Store.

About the Author /

tim@breerz.be

Kaal, bebaard, #olloclip-fotograaf, grasduinend naar innovatie, blote voeten in het gras

Wat is jouw mening?...