Back

Zo kan Apple Music er op Android uitzien

Apple Music komt met een eigen applicatie naar Android. Apple heeft aangegeven dat de muziekdienst ergens deze herfst beschikbaar zal zijn voor Android gebruikers. Een aantal screenshots van de app zijn opgedoken, hier volgen de eerste indrukken.

Apple Music voor Android

De applicatie is nog niet beschikbaar voor het brede publiek, maar de ontwikkeling van de muziek-app is momenteel druk bezig. In juni werd bekend dat de muziekdienst Apple Music voor Android uitgebracht zou worden. Wanneer we de applicatie precies kunnen verwachten is nog niet helemaal bekend, maar eerder werd gesproken over het najaar van 2015. De Duitse website Mobile Geeks heeft haar eerste indrukken van de Android-app gepubliceerd, waardoor we een beter beeld krijgen van hoe de app eruit komt te zien.

 

Design

Apple heeft zich keurig gedragen en een nette Android app gebouwd, waardoor de applicatie er strak en overzichtelijk uitziet. De Android-gebruiker kan door de app navigeren door op het bekende hamburger-icoontje te drukken, of door een swipe beweging te maken vanaf de linkerkant. De indeling is dus anders dan bij de ios-versie, waarbij alles via knoppen aan de onderkant te bereiken is.

 

Functies en instellingen

Alle bekende Apple Music functies zijn beschikbaar: Beats 1, Connect, Afpseellijsten, Nieuw en Voor jou. In de instellingen is te zien dat de cache verwijderd kan worden en dat muziek alleen via een WiFi-verbinding opgehaald wordt. Ook kan aanstotende inhoud verborgen worden en de manier van sorteren aangepast worden. In de Android-app van Apple Music zal ook de functie Apple Music Radio aanwezig zijn waarmee je naar radiozenders kunt luisteren. De Apple Music app maakt gebruik van je Apple ID waarmee je inlogt.

 

Android-fans

Heeft deze app een kans op slagen in de Google Play Store, wij denken van niet. De eerste app die Apple beschikbaar maakte voor Android gebruikers kreeg veel kritiek en boze reacties. De app Move to iOS, waarmee Android-gebruikers een overstap naar iPhone kunnen voorbereiden, werd in de Google Play Store massaal getrakteerd op slechte ratings omdat ze geen apps van Apple op hun platform willen zien. Daarbij is Google Play Music nog steeds heel populair bij Android-fans, en ze blijven liever afhankelijk van één platform.

 

De betaversie van de app is te downloaden via deze link, maar werkt alleen op uitnodiging. Je kan ook inschrijven via de website van Betabound, de enige voorwaarden is dat je in het bezit bent van een Android smartphone en regelmatig naar muziek luistert.

Schermafbeelding 2015-10-26 om 02.31.57

Zoals gezegd wordt nog dit najaar de Apple Music voor Android verwacht. Wanneer er meer bekend is over de muziek-app van Apple dan houden we je uiteraard op de hoogte!

 

 

 

About the Author /

wittemichiels@gmail.com

Ergens uit de kempen - Geïnteresseerd in alles wat met tech en media nieuws te maken heeft -  Apple geek - Like special beer in the evening and strong coffee in the morning

Reactie (1)

  • Kris

    26 oktober 2015

    Tja, zoals je zegt dat Android fans liever van 1 platform afhankelijk blijven???? Is nog slechter bij Apple fans denk ik….

Wat is jouw mening?...