Back

Facebook krijgt een uitgebreider en persoonlijker notificatie-tab

Facebook gaat de notificatie-functie flink uitbreiden en persoonlijker maken. Op deze manier kunnen gebruikers van allerlei dingen op de hoogte worden gehouden, met meldingen over alles wat ze leuk vinden.

Dat kondigde Facebook aan op zijn blog, ze willen een uitgebreider en persoonlijker tabblad brengen. De nieuwe functie wordt vanaf vandaag uitgerold voor de mobiele apps van Facebook.

Facebook notificaties

Momenteel krijgen mensen op Facebook notificaties wanneer iemand bijvoorbeeld een geplaatste foto leuk vindt, of commentaar geeft op een status. Ook worden gebruikers via de notificatie-tab op de hoogte gebracht wanneer iemand een privébericht via Messenger naar jou gestuurd heeft.

Op verzoek gaat Facebook hier allerlei mogelijkheden aan toevoegen, zoals verjaardagen, aankomende evenementen, nieuwsupdates, sportuitslagen of televisieprogrammering.  Dat op basis van de Facebook-pagina’s die je gelikt hebt, gebruikers kunnen zelf wel aangeven aan wat voor soort notificaties ze behoefte hebben. Ook krijg je mijlpalen van jezelf en vrienden te zien, bijvoorbeeld als iemand een huwelijk, geboorte of andere gebeurtenis meemaakt. De 5 meest recente notificaties komen in beeld.

Locatie

Je kan er ook voor kiezen om notificaties te krijgen op basis van je locatie, daarvoor moet je dan wel je locatie delen met Facebook. Zo krijg je dan meldingen van:

  • Gebeurtenissen in je omgeving, zoals plaatselijk nieuws en populaire evenementen in de stad of buurt waar je woont.
  • Je zal het weerbericht kunnen bekijken, en meldingen krijgen als er zwaar weer op komst is.
  • Welke films er in de bioscoopzalen in de omgeving gespeeld worden.
  • Een lijst met restaurants in de buurt, dit is gelinkt aan de Facebookpagina’s, zo kan je direct de beoordelingen van het restaurant bekijken.

De notificaties zijn overigens optioneel: je huidige notificatie-instellingen blijven standaard ingeschakeld, de meer uitgebreide notificatiedienst moet je zelf inschakelen via de instellingen.

Beschikbaarheid

De nieuwe versie van de notificaties wordt gefaseerd uitgerold. Hierbij zal eerst Amerika voorzien worden van de update. Wanneer de vernieuwde Facebook-app in België en Nederland beschikbaar wordt, is nog niet bekend. Het kan nog wel even duren voordat je de nieuwe info te zien krijgt.

About the Author /

wittemichiels@gmail.com

Ergens uit de kempen - Geïnteresseerd in alles wat met tech en media nieuws te maken heeft -  Apple geek - Like special beer in the evening and strong coffee in the morning

Wat is jouw mening?...