Back

De 10 beste gratis apps voor je nieuwe Apple TV

Nu de nieuwe Apple TV beschikbaar is met een eigen App Store, ben je zeker op zoek naar de beste apps en games voor je nieuwe Apple TV. In dit overzicht geven we je een selectie van de door ons uitgekozen gratis apps in verschillende categorieën. Wie denk dat de Apple TV alleen bestaat voor het spelen van verbluffende games is fout, check zeker ook deze apps

In de Apple TV App Store zijn ondertussen al meer dan 1000 apps en games te vinden voor jong en oud. Ook is er een grote diversiteit aan apps in categorieën zoals: kids, sport, muziek, gezondheid, weer, reizen en games. Wij hebben een selectie gemaakt van de tien beste gratis Apple TV-apps.

Let op: De apps in onderstaande lijst zijn alleen beschikbaar op de vierde generatie van de Apple TV en niet op oudere modellen. De links verwijzen naar de iOS-versie van de apps, je moet even in de App Store handmatig de bijbehorende Apple TV-apps opzoeken.

Sing! Karaoke by Smule

Feestje in de huiskamer: Vanaf nu hoef je niet meer naar een karaokebar te gaan om met en voor je vrienden te zingen. Installeer gewoon de Sing! Karaoke-app en je Apple TV veranderd in een echte karaoke-machine, maak er een echt feestje van in de huiskamer.

Zing je favoriete hits met geluidseffecten en audio-opname, of een duet met bekende artiesten zoals Jessie J, Jason Derulo en Linkin Park.

Het spel is speciaal ontwikkeld voor de Apple TV en biedt meer dan honderdduizend nummers die kunnen worden aangeschaft via in-app aankopen. Om te zingen, kan je de microfoon van je iPhone gebruiken.

Sing! Karaoke By Smule – GRATIS 

Plex

Streamingdienst: Eindelijk kan je nu Plex gebruiken op je Apple TV, de vertraging kwam er doordat de ontwikkelaars besloten om de hele app van de grond af te ontwerpen voor de Apple TV.  De voor tvOS-geoptimaliseerd app van Plex transformeert de vierde generatie Apple TV tot de ultieme mediaspeler.

Hierdoor is het mogelijk om je films, muziek en foto’s vanaf je mediaserver te streamen naar de nieuwe Apple TV. Ook krijg je de mogelijkheid om kanalen in te stellen, afspeellijsten samen te stellen, en dit allemaal via de fraaie mediabibliotheek.

Om gebruik te kunnen maken van Plex dien je naast de app, ook de gratis Plex Media Server op je computer te downloaden. Voor het gebruik van streaming, betaal je 4,99 euro via een in-app aankoop.

Plex – GRATIS

Zova

Workout: Met deze app hoef je niet meer de deur uit om te gaan sporten en je oefeningen te doen. Zova is je personal trainer vanuit de woonkamer.

Op het groot scherm kan de app prachtige beelden en HD- video-inhoud weergeven, wat een authentieker en meeslependere workout ervaring geeft. Wanneer je verbonden bent met de Apple Watch, toont Zova hartslag gegevens in real-time.

Met de nieuwe afstandsbediening kan je eenvoudig bladeren door een verscheidenheid aan trainingen of complete trainingsschema’s plannen. Je krijgt ook een beter begrip van elke oefening met de nieuwe interactieve preview-video’s. Deze app legt alles duidelijk uit als je nog een beginner bent, en helpt je te motiveren om je doelen te bereiken.

Zova – GRATIS, Zova Premium is beschikbaar via in-app aankopen.

TripAdvisor

Reizen: De TripAdvisor app is volledig aangepast en ontwikkeld voor de nieuwe Apple TV. Nu raak je nog meer geïnspireerd om op reis te gaan, door de prachtige foto’s en kaarten van bestemmingen en bezienswaardigheden.

De app toont foto’s van prachtige bestemmingen in een diavoorstelling formaat en biedt makkelijk met een swipe toegang tot meningen van de reizigers, met inbegrip van beoordelingen en ratings. In onderstaande foto’s zien we creatieve ontwerpschetsen van de app en beelden van het eindresultaat.

“Televisie kijken is een visuele ervaring en we geloven dat onze nieuwe app gebruikers zal inspireren om hun volgende reis te plannen, en te boeken.”- TripAdvisor

TripAdvisor is de grootste reiswebsite ter wereld. Met meer dan 200 miljoen beoordelingen, meningen en foto’s van hotels, restaurants, attracties en meer. Je vindt er ook voordelige vliegtickets, gratis reisgidsen, en advies van bijna elke bestemming over de hele wereld. Niet gek dus dat zoveel gebruikers bij het plannen van al hun reizen eerst een bezoek brengen aan TripAdvisor.

TripAdvisor – GRATIS & is beschikbaar in 21 verschillende talen.

Netflix

Films en series kijken: We houden allemaal van Netflix. De leukste films en series in één app, te bekijken met enkel een klik op de titel. De app was al beschikbaar op de vorige generaties van de Apple TV en werd voorzien van een stevige update met een grotere focus op content.

Netflix is een betaalde video-streamingdienst, waar je voor een vast bedrag per maand onbeperkt kunt kijken naar allerlei films en tv-series. Je kunt de films en series net als een DVD gewoon pauzeren of doorspoelen, en vanzelfsprekend hoef je je niet te irriteren aan reclameblokken.

Netflix is zeker wel de koning van online streaming services, en de app bevat alle veelgebruikte opties en de herkenbare interface met filmposters. Een top-app voor de film en serie liefhebbers. Met een geweldig aanbod aan entertainment voor het hele gezin!

Netflix – GRATIS 

Withings Home

Een veilig gevoel: Withings, het bedrijf dat al enkele producten op de markt heeft gebracht, zoals de slimme weegschaal en het gelijknamige slaapsysteem. Heeft nu ook zijn beveiligingscamera-app Withints Home, geoptimaliseerd voor de Apple TV 4.

Je kunt tot vier wifi-camera’s instellen en zo vanaf je bank elke kamer in je huis in de gaten houden, je hebt daarvoor wel een camera van Withings nodig.

Withings Home apple TV 4

© Withings

Ook kun je bijvoorbeeld de camera plaatsen in de kamer van je baby, waardoor je precies weet wat er aan de hand is wanneer je geluid hoort. Ongetwijfeld het modernste alternatief van een babyfoon, je kan zelfs vanop afstand het ingebouwde nachtlampje aan- en uitschakelen.

Withings Home – GRATIS Withings Home HD-videocamera is te koop voor 199,95 euro

Airbnb

Voel je overal ter wereld thuis: Met de app van Airbnb kun je een unieke accommodatie en overnachting boeken bij lokale verhuurders in meer dan 190 landen over heel de wereld. Ook je eigen kamertje of huis kan je voor een bepaalde tijd verhuren.

Met de nieuwe app voor de Apple TV is er veel ruimte voor grote foto’s, zodat je een goede indruk kunt krijgen van de woning die je misschien voor een paar nachtjes wilt huren. Of het nu een appartement voor een nacht is, een kasteel voor een week of een villa voor een maand: Airbnb brengt mensen met elkaar in contact voor een unieke reiservaring.

© Airbnb

© Airbnb

Met een groeiende gebruikerscommunity is Airbnb de makkelijkste manier voor mensen om wat te verdienen met hun extra ruimte en deze te presenteren aan een groot publiek.

De nieuwe touch afstandsbediening kan je gebruiken om soepel te vegen tussen de huizen. Wanneer u een juweeltje ziet en onder de indruk bent van een accommodatie, drukt u op Play om het op te slaan. Makkelijk en dit allemaal met weinig moeite, comfortabel liggend op je bank!

Airbnb – GRATIS

Periscope

Sociaal: Periscope is een app ontwikkeld door Twitter voor iOS en Android waarmee je met je telefoon video’s kunt streamen. Met de vernieuwde app, speciaal ontwikkeld voor de Apple TV, kan je nu makkelijk livestreams bekijken op het grote scherm van je tv.

Periscoop laat je de wereld ervaren door de ogen van iemand anders. Als je de app opent, krijg je een verzameling van live-uitzendingen te zien uit de hele wereld (geen account-registratie vereist). Je kan hartjes sturen naar de omroeper en de opmerkingen lezen van andere kijkers. 

De app biedt bovendien de mogelijkheid om naar de volgende uitzending te zappen, voor het geval je niet naar de eerste uitzending wil kijken. Ook kan je kiezen om de hartjes te tonen of verbergen op het scherm. Wanneer een uitzending eindigt zal de app je een overzicht van nieuwe content aanbieden via de Couch mode functie.

© Periscope

© Periscope

De interface van periscoop op de Apple TV is een beetje anders dan die op mobiele apparaten, aangezien ze een groter formaat van miniaturen gebruiken. Video’s die zijn opgenomen in ‘landscape modus’, vullen mooi het volledige scherm op Apple TV.

Twitter-eigendom Periscoop heeft al meer dan 10 miljoen gebruikers, dat mogelijk verder zal worden verhoogd met zijn debuut op de Apple TV.

Periscope – GRATIS

Kitchen Stories – gratis video en foto kookboek

Keukenhulp: Met de nieuwe app die ze ontwikkeld hebben voor de Apple TV, is Kitchen Stories je perfecte keukenhulp, zeker wanneer je keuken zicht heeft je tv.

De app bevat al meer dan 100 soorten recepten die allemaal verdeeld zijn in bepaalde categorieën zoals zomerrecepten, desserts & bakken, gerechten in 20 minuten enzovoorts. Bij elk recept wordt duidelijk uitgelegd hoe je te werk moet gaan met behulp van foto’s en instructievideo’s.

slide-kitchen-stories-apple-tv

© iMore

Met de nieuwe Apple TV Remote kan je makkelijk doorheen de gerechten bladeren, je lievelingsrecepten opslaan of delen met anderen.

De app heeft namelijk al een tijdje zijn eigen community, zodat enthousiaste gebruikers hun recepten online kunnen delen. Miljoenen gebruikers zijn er gek op, Kitchen Stories brengt de wereld van het koken bij jou thuis.

Kitchen Stories – GRATIS

Juf Jannie – Letters en klanken leren en oefenen

Educatief voor kinderen: Juf Jannie heeft al een heleboel educatieve apps voor iOS en komt nu ook naar de Apple TV. Met deze app leren kinderen de letters fonetisch uitspreken, zoals op school, en niet zoals bij het opzeggen van het alfabet.

De meeste ouders weten ook niet exact hoe kinderen de letters op school leren, zo ontstaan er problemen thuis bij het oefenen. Deze app biedt daar dus een oplossing voor, en bestaat uit 5 oefeningen:

  1. Leer de letters: De opdracht luidt: “Kies een letter om te horen hoe die klinkt”. Een vriendelijke stem (één van de voice-overs van Disneychannel) zegt wat het kind moet doen.
  2. Oefen de letters: Nu hoort het kind een letter, en moet het de juiste letter kiezen. Aan het einde ziet het kind welke letters het nog moeilijk vond.
  3. Letters aan woorden koppelen. Het kind ziet nu kaartjes met een letter en een plaatje. Zo ziet een kind bijvoorbeeld een b en een bal, een f en een fles, een h en een haai, enz.
  4. Nu moet het kind de letters bij de plaatjes zoeken. Je ziet bijvoorbeeld een dolfijn en het kind moet dan de letter “d” van dolfijn kiezen. De eerste oefening is dus steeds om te leren en de tweede oefening is een controle of het kind het geleerd heeft.
  5. Nu moet het kind de plaatjes bij de letters zoeken. Je ziet allerlei plaatjes en het kind ziet steeds 1 letter. Bijvoorbeeld de letter “p”. Het kind moet dan het juiste plaatje kiezen. In dit geval een paard.

Ouders kunnen nu samen met hun kinderen op de bank zitten om de letters en de klanken te leren. Wanneer kinderen thuis oefenen met het leren van woorden in boekjes, kunnen de ouders beter helpen, omdat ze door deze app weten hoe ze de letters uit moeten spreken om hun kinderen te ondersteunen.

Juf Jannie – Letters en klanken leren en oefenen – GRATIS ( Deze app is enkel te vinden in de App Store van de Apple TV)

 

About the Author /

wittemichiels@gmail.com

Ergens uit de kempen - Geïnteresseerd in alles wat met tech en media nieuws te maken heeft -  Apple geek - Like special beer in the evening and strong coffee in the morning

Wat is jouw mening?...