Back

Webbrowser voor de nieuwe Apple TV

Een Nederlanderse ontwikkelaar is erin geslaagd om een browser werkend te krijgen op de nieuwe Apple TV. In een Youtube-video demonstreert hij hoe de hack werkt, en is er ook een handleiding vrijgegeven om de webbrowser zelf te installeren.

Met de nieuwe Apple TV is het voor de eerste keer mogelijk om apps te installeren via de App Store. Een app om door het web te surfen zal je helaas niet vinden, Apple staat het namelijk niet toe om UIWebViews (een private API) te gebruiken.

De Nederlandse ontwikkelaar Jip van Akker heeft de Apple TV gehackt en is er in geslaagd een webbrowser werkend te krijgen. Hij heeft een demo-video op Youtube geplaatst, daar is te zien hoe de webbrowser functioneert op de nieuwe Apple TV.

Apple TV browser

Het filmpje toont de belangrijkste functies en hoe je met de tvOS browser door webpagina’s kan bladeren. Bedienen doe je met de nieuwe Touch-afstandsbediening, druk je in het midden van het Touchpad dan zal de cursor zichtbaar worden en kun je content aanklikken op de website.  Verder is er de mogelijkheid om adressen van websites in te voeren met behulp van de play-en pauzeknop. Wil je terug naar de vorige pagina, dan druk je op de menuknop.

Het project is tot stand gekomen op basis van een eerder werk door de bekende ontwikkelaar Steven Troughton-Smith, die al twee maanden geleden een code schreef. In een twitter bericht deelt hij mee dat het leuk zou zijn als iemand dit verder zou ontwikkelen en er iets bruikbaars van maakte.

Wil je zelf de webbrowser op de Apple TV 4 installeren, dan vind je op deze Github-pagina de nodige instructies en bestanden. Je moet dan wel de app sideloaden, daarvoor heb je de laatste versie van Xcode nodig en een (gratis) Apple developer account. Een handige instructie-video vindt je hier.

About the Author /

wittemichiels@gmail.com

Ergens uit de kempen - Geïnteresseerd in alles wat met tech en media nieuws te maken heeft -  Apple geek - Like special beer in the evening and strong coffee in the morning

Wat is jouw mening?...