Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Store Eerste Belgische Apple Store in 2014

Nog niet zolang geleden opende in Amsterdam de eerste Nederlandse Apple Store. Tot nog toe blijft België in de koude staan als het op een officiële Apple Store aankomt. Komt hier verandering in?

We hebben in het verleden al eens een gok gewaagd naar enkele mogelijke plaatsen waar deze Store zou kunnen komen. Uplace is nog altijd geen zekerheid met als gevolg dat de mogelijkheid dat daar een Apple Store komt ook nog niet vaststaat.

Brussel lijkt volgens velen een grote kanshebber om de eerste Belgische Apple Store te huisvesten. Als we de geruchten op de Brusselse immobiliën markt mogen geloven is de perfecte locatie in Brussel gevonden en zijn de vergunningen onderweg. De Guldenvlieslaan in Brussel wordt getipt als locatie, in deze prachtige straat met verschillende invalswegen gaapt er al enige jaren een groot gat. Na een mislukte poging van de Britse groep Heron heeft Prowinko het project overgenomen in 2005. Om deze schande toch wat te verbergen heeft men in tussentijd het kunstwerk ‘Cityscape’ van Arne Quinze er neergezet.
Projectontwikkelaar Prowinko heeft intussen de nodige vergunningen aangevraagd en zou de vergunningen nog voor deze zomer op zak hebben. Na de zomer zal men dus kunnen starten met de bouw van het nieuwbouwproject, die ongeveer 2 jaar zal duren.

Hopelijk kunnen we een eerste Apple Store binnen 2 of 3 jaren verwachten. 100% zekerheid kunnen we nog niet geven, maar volgens de vastgoedmarkt in Brussel is dit dé geschikte locatie voor een eerste Apple Store. Ook de afbeeldingen en schetsen (zie foto bovenaan) die momenteel rondgaan zijn veelbelovend. De grote glazen ruiten onderaan het gebouw doen ook velen geloven dat dit een aanwijzing is.

Als je het ons vraagt is de kans heel groot dat we in 2014 op die plaats een Apple store gaan zien. Let’s hope!

Wat is jouw mening?...