Apple Nieuws Vlaanderen

Home Software Human interface designer Greg Christie verlaat Apple na dispuut met Jony Ive

Greg Christie, Vice President Human Interface, gaat Apple verlaten na een carrière van 20 jaar. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de look & feel van de software op de eerste iPhone. Naar verluidt is zijn ontslag een gevolg van problemen met Jony Ive, maar Apple weerlegt dit door te zeggen dat zijn pensioen al lange tijd gepland is.

Enkele weken geleden brachten we nog het verhaal over hoe de software van de eerste iPhone tot stand is gekomen. Christie was destijds één van de software engineers en werkte aan het geheime project onder leiding Steve Jobs.

Voorheen was alle software design bij Apple onder leiding van Christie, die vervolgens rapporteerde aan Craig Federighi. In de toekomst zou dit eveneens onder de verantwoordelijkheden van Ive, waardoor deze dan de leiding zal hebben over zowel software als hardware design.

De ‘echte’ reden voor Christie’s vertrek zal vermoedelijk niet luidop worden gezegd, maar naar verluidt zouden er verschillende disputen zijn geweest tijdens het ontwikkelen van iOS 7. Zowel Ive als Christie waren hierbij betrokken en zouden meerdere keren het niet eens met elkaar zijn geweest over het design.

Wat is jouw mening?...