Apple Nieuws Vlaanderen

Home Nieuws OS X Beta Seed Program beschikbaar voor iedereen

Apple start met een nieuwe, meer open aanpak naar hun gebruikers toe. Zo kan je als ‘gewone’ gebruiker nu mee de volgende OS X software testen. Sinds jaren was dit enkel voorbehouden voor software ontwikkelaars.

Volgens Apple zal het OS X Beta Seed Program iedereen toelaten om de beta software te draaien en feedback te geven over hun ervaringen. Dit met het oog op een nog betere service en softwarekwaliteit. Eerder werden reeds enkele apps, zoals Facetime en Safari, beschikbaar gesteld aan het grote publiek voor tests. Het zal echter de eerste keer zijn sinds 2000 dat er een beta van OS X beschikbaar zal zijn voor iedereen. Waar er in 2000 nog 29,95 dollar betaald diende te worden, is het nu wel volledig gratis voor iedereen ouder dan 18 jaar en met een Apple ID.

Om je in te schrijven moet je akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden. Zo is het verboden om nieuwe diensten publiek te maken. Je zal er dus niet over kunnen bloggen, screenshots delen, tweeten of informatie delen voor de uiteindelijke voorstelling van Apple. Ook een demonstratie aan derden die niet zijn ingeschreven in het Beta Seed Program is verboden (hoewel ons dit moeilijk te controleren lijkt).

Na dit te hebben aanvaard, is het slechts een kleine stap naar het effectief downloaden van de software. Je hoeft enkel nog een tool te downloaden die doorgeeft aan de Mac App Store dat jouw Mac de toelating heeft gekregen om de OS X Beta te downloaden. Hierbij beschik je meteen over een nieuwe dienst genaamd ‘Feedback Assistant’. Hier kan je je feedback over de geteste onderdelen in kwijt. Apple raadt wel aan een backup te maken van je Mac, mocht er toch iets verkeerd lopen.

De grote vraag blijft of de beschikbare Beta ook effectief de volledige revisie zal zijn van OS X, die hoogstwaarschijnlijk voorgesteld zal worden op het WWDC van deze zomer. Het lijkt erop, maar Apple heeft dit tot dusver nog niet bevestigd. Het blijft dus nog even afwachten hoever Apple zijn deuren openzet voor het publiek. In elk geval blijft dit een grote stap vooruit in de transparantie van Apple naar zijn gebruikers toe.

Schrijf je hier in!

Wat is jouw mening?...