Apple Nieuws Vlaanderen

Home Gerucht Binnenkort kan iOS misschien muziek herkennen

Bronnen die anoniem willen blijven zeggen dat Apple weldra een functie zal uitbrengen waardoor mensen met hun iPhone of iPad een nummer kunnen herkennen.

Apple zou samenwerken met Shazam (die hadden al langer een applicatie die dit mogelijk maakt). Dit idee is er gekomen doordat meer mensen muziek streamen en minder kopen in de iTunes Store. Apps en websites zoals Spotify en Youtube zijn voor veel mensen de eerste keuze als het gaat om nieuwe muziek te ontdekken. Apple’s streamingdienst iTunes Radio zou later dit jaar ook uitbreiden naar meer landen.

Shazam

De functie zou geïntegreerd worden in iOS, net zoals Twitter momenteel ook integratie heeft in iOS. Gebruikers zouden dus niet verplicht worden om nog een extra applicatie te downloaden. Ze zouden bijvoorbeeld via Siri kunnen vragen welk nummer er momenteel aan het spelen is. De Song-ID zou een boost zijn voor Shazam, die nu al meer dan 90 miljoen gebruikers per maand heeft.

iTunes Radio

Apple zoekt al langer naar manieren om iTunes Radio uit te breiden. Ze zijn nu van plan om het in meer landen te lanceren, wat voorlopig nog niet kon door overeenkomsten met de muziekindustrie. Er wordt ook gezegd dat het wel eens een applicatie op zichzelf zou kunnen worden in plaats van de functie in te bouwen in de iTunes Store, al is daar nog geen zekerheid over. Apple zou ook bekijken of ze een abonnement kunnen aanbieden zoals Spotify. Daar is echter evenmin iets over geweten.

Wat is jouw mening?...