Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apps Review: Scanbot – Scan documenten met je iPhone

De ontwikkelaars van Doo, een document syncing applicatie, gaven eerder dit jaar aan dat het bedrijf de app niet meer zou aanbieden. Samen met dit bericht verzekerden ze dat ze niet zouden stoppen, maar plannen hadden voor een nieuwe app. Deze nieuwe app is Scanbot geworden. Een applicatie die je toelaat met je iPhone een document te scannen en op te slaan als pdf of jpg.

Bij het eerste gebruik krijg je, zoals bij de meeste applicaties, de kans om een korte tutorial te volgen. Deze maakt je wegwijs met de basis van de app en verwijst je nadien meteen door naar het scherm waar je je eerste scan kan maken. Wat opvalt is het strakke design van applicatie.

Tutorial Tutorial Tutorial Tutorial

De applicatie wijst zichzelf eigenlijk uit en is zeer makkelijk in gebruik. Je neemt een foto van het document dat je nodig hebt en klaar. De applicatie geeft na het nemen van de foto van je document nog enkele mogelijkheden om deze af te werken. Zo heb je de mogelijkheid om een filter te plaatsen, een selectie van het getrokken document te nemen, het document te roteren en vanzelfsprekend te verwijderen of op te slaan.

Opties bewerken Bijsnijden Filter

Na het document te hebben opgeslagen, kan je hem nogmaals bewerken. Zo kan je nog tekst toevoegen of heb je zelfs de mogelijkheid om een handtekening op het document te plaatsen.

Handtekening toevoegen

Tot slot kan je het bestand versturen naar de cloudservice van je voorkeur of ervoor kiezen om hem met een ander programma op je iPhone te openen.

Openen met ...

Cloud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Functionaliteiten tijdens scannen

Te donkerNaast alle bovenstaande handigheden bij het scannen van het document probeert de applicatie het leven ook net iets makkelijker te maken tijdens het maken van uw scans. Zo krijg je een melding als de applicatie onvoldoende licht heeft om een correcte scan te maken. Een klik rechtsboven in het scherm activeert dan de flitsoptie. Tevens worden ook de randen automatisch geselecteerd en krijg je meteen een correcte weergave van het scanobject. Vanzelfsprekend kan je deze zelf nog aanpassen waar nodig. Een volgende handigheid is het scannen van een document met meerdere pagina’s. Zo krijg je meteen het volledige document in één bestand, in plaats van verschillende documenten. Tot slot kan je de app toestemming geven om je huidige fotorol te bekijken. Hierna kan je foto’s selecteren die je wenst als scan. De applicatie bekijkt deze en gaat daaruit opnieuw de selectie maken.

Scans scans Fotorol

 

 

Scanbot is beschikbaar in de App Store voor 0,89 euro. Een zeer mooie prijs gezien de kwaliteit die Scanbot terug geeft. Download hier!

WIN

Om te vieren dat 4G sinds vrijdagavond op alle Belgische netwerken werkt, geven we 10 codes van Scanbot weg! De eerste 10 personen die ons via Twitter een screenshot doorsturen van een 4G speedtest, krijgen een code doorgestuurd. Hoe werkt het concreet? Als je aan het surfen bent op 4G, voer je een speedtest uit met behulp van deze app. Vervolgens maak je een screenshot zodat het duidelijk is dat je op 4G zit en tevens de resultaten van de speedtest erop staan. Om kans te maken stuur je vervolgens deze screenshot naar onze Twitter-pagina met de hashtag #iPhone4Gbe en indien je bij de 10 eerste bent, sturen we je een code op!

1 reactie Op dit bericht

Wat is jouw mening?...