Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apps Apple en Google vechten voor exclusieve rechten games

Zowel Apple als Google zijn actief bezig met Game Developers te overtuigen hun games exclusief te maken voor een bepaald platform. Als beloning krijgen ze dan exclusieve plaatsen op de homepage van de App Store of Play Store.

Over een financiële beloning wordt er niks gezegd en dat vragen de ontwikkelaars dan ook niet. Alleen al op de homepage staan, kan een enorme boost zijn in de verkopen van een spel. Dit hebben we onlangs nog gezien toen Apple en EA overeengekomen waren om ‘Plants vs Zombies 2’ exclusief drie maanden beschikbaar te maken op iOS. Niet alle developers gaan echter die kant op. De meeste lanceren hun games en applicaties gewoon cross-platform. Wat wel duidelijk wijst op de sterke groei van Android.

Voor Apple heeft dit wel effect op de manier hoe apps in de App Store komen. Vroeger moesten ze steeds individueel kiezen welke apps en games op de homepage van de App Store werden geplaatst zonder dat men ging kijken naar de mogelijkheden voor exclusieve contracten. Deze aanpak werd dus nu wat aangepast.

Niet enkel Apple en Google vechten om de rechten, ook Amazon mengt zich in de strijd. Ze willen ook exclusieve rechten voor hun Kindle Fire Tablets. Als straks Amazon ook nog met een smartphone op de proppen komt, kan de concurrentiestrijd al helemaal losbarsten.

Wat is jouw mening?...