Back

Apple start met herstelprogramma voor iPhone 5

Apple is afgelopen vrijdag gestart met een gratis herstelprogramma voor iPhone 5 waarbij de sluimerknop niet goed meer werkt. Ze erkennen dat een klein percentage van de toestellen die tot en met maart 2013 zijn gemaakt, problemen met deze knop vertonen.

De sluimerknop is de knop rechtsboven op het toestel en deze gebruik je om de iPhone in slaapmodus te zetten, of in- en uit te schakelen. Een gekend probleem is dat na verloop van tijd deze knop gebreken kan vertonen. Indien dit het geval is moet je enkel nog nagaan of je iPhone in aanmerking komt om gratis te worden gerepareerd. Hiervoor ga je naar volgende pagina en geef je het serienummer in van je iPhone 5. Als je effectief in aanmerking komt, zal je onderstaand bericht zien verschijnen.

iPhone 5 herstelprogramma

Wat moet je vervolgens doen?

Vanaf 2 mei kan men in België gebruik maken van het herstelprogramma. Hiervoor heb je enkele opties: je kan het per post opsturen of je kan het toestel naar de dichtstbijzijnde Apple Premium Reseller brengen, die het toestel vervolgens opsturen naar een lokaal Apple-reparatiecentrum. Vanaf het moment dat men je toestel heeft ontvangen, zal het ongeveer 4 tot 6 dagen door vooraleer je je iPhone terug wordt opgestuurd. Voordat men met de herstelling start zal men nogmaals nagaan of het toestel effectief in aanmerking komt.

Ga je gebruik maken van dit programma, maak dan zeker een reservekopie van je iPhone en verwijder nadien alle instellingen en inhoud. Meer info over het herstelprogramma vind je hier, en hier kan je zoeken naar de dichtstbijzijnde APR om je iPhone 5 binnen te brengen.

 

About the Author /

tim@applevlaanderen.be

Senior Editor Apple Nieuws Vlaanderen - Social Media addict

Wat is jouw mening?...