Apple Nieuws Vlaanderen

Home iPhone Apple vraagt Chinese autoriteiten om iPhone 6-lekken aan banden te leggen

We hebben de voorbije maanden al een heleboel mockups en zogezegde ‘lekken’ van de volgende iPhone (iPhone 6 hoogstwaarschijnlijk) zien passeren. Dit is de laatste jaren een gewoonte geworden en er zijn zelfs theorieën geweest dat Apple deze lekken bewust gecontroleerd zou loslaten om een ‘hype’ te creëren. Toch blijkt Apple niet echt opgezet te zijn met het hoge aantal lekken van de voorbije maanden…

Deze gelekte onderdelen komen bijna altijd vanuit Aziatische landen, logisch natuurlijk gezien de fabrikanten van de onderdelen zich in landen zoals China, Taiwan en andere bevinden. Eén bepaalde persoon heeft al veel van deze lekken naar buiten gebracht, namelijk Sonny Dickson. Dickson beweerde deze week op Twitter dat Apple de Chinese autoriteiten heeft gevraagd meer in te zetten op het tegenhouden van deze lekken.

In een andere tweet liet Dickson weten dat er om en bij de 200 beveiligingsagenten zouden zijn ingeschakeld om de personen die deze iPhone 6 onderdelen verkopen tegen te houden. Cook liet in het verleden ook al weten dat hij de beveiliging nog meer wou verstrengen om producten die nog in ontwikkeling zijn te beschermen. In de komende weken zullen we zien of dit ingrijpen effect zal hebben. Er moet ook rekening mee gehouden worden dat zogenaamde ‘mockups’ (concepten) vaak naar buiten worden gebracht als werkelijke lekken, en deze zijn uiteraard moeilijk tegen te houden.

Het zal afwachten zijn of we nog meer lekken zien tot aan de verwachte release van de volgende generatie iPhone in het najaar. Volgende week op de WWDC zien we hoogstwaarschijnlijk nog geen nieuwe iPhones. Hier zal het meer om de software gaan en eventueel kleine upgrades voor de Mac.

Wat is jouw mening?...