Back

Webversie “Find My iPhone” gebruikt nu Apple Maps

Twee jaar na de lancering van Apple’s eigen mapping dienst, om de concurrentie met Google Maps aan te gaan, krijgt Apple Maps nu ook de prominente plaats in de webversie van “Find My iPhone” op icloud.com . Hierdoor wordt Apple alweer een beetje minder afhankelijk van rivaal Google.

In de afgelopen twee jaar dat Apple’s Maps beschikbaar was voor het grote publiek, werd in Apple’s apps snel de overgang gemaakt naar de eigen dienst. Op vlak van een webversie bleef het echter tot zeer recent enorm stil, daarom werd deze overgang van Google Maps naar Apple Maps op het web al lang verwacht. En Apple lijkt eindelijk tevreden te zijn met de eigen dienst waardoor die nu ook in de iCloud-website geïmplementeerd wordt. Momenteel is de overgang enkel te zien op de beta-verise van de website van iCloud. Het publieke icloud.com maakt nog steeds gebruik van Google Maps. Maar het ziet ernaar uit dat Google Maps stilletjes aan volledig wordt geband van alle Apple-diensten.

“Find My iPhone” gebruikt nu Apple Maps op beta.icloud.com

De functionaliteit blijft volledig dezelfde in “Find My iPhone” op het web, maar eerste tests tonen duidelijk aan dat Apple’s mapping dienst veel efficiënter werkt dan Google Maps. Zo moest Apple’s vector-gebaseerde dienst in een test slechts 400 kilobytes uitwisselen om een enkele opzoeking te beantwoorden, terwijl Google Maps voor diezelfde vraag maar liefst 4 megabytes aan data nodig had.

Apple Maps heeft sinds z’n trage start toch al heel wat verbeteringen ondergaan. Recent startte Apple met het uitvoeren van routine-updates aan de dienst. Zo worden om de 24 uur verbeteringen toegepast aan de maps, waarbij oplossingen voor problemen gemeld door gebruikers een grote rol spelen. Daarenboven zoekt Apple naar nieuwe Maps API-ontwikkelaars die het team kunnen aanvullen, waaruit blijkt dat Apple dus nog grote plannen heeft voor haar mapping dienst.

About the Author /

glen.b@hotmail.be

 fanboy - game designer - music lover - reddit addict

Reactie (1)

  • Bart

    21 juli 2014

    Ik vind het goed dat ze nu hun eigen kaarten gebruiken want ze moeten zeker niet meer onder doen voor Google maps integendeel, de kaarten applicatie van Apple in samenwerking van TomTom zijn tenminste niet zo verouderd zoals die van Google.

Wat is jouw mening?...