Apple Nieuws Vlaanderen

Home Gerucht Telenet wil Mobistar inlijven

Afgelopen donderdag kondigde Telenet aan geen aandeelhoudersvergoeding uit te keren, door beleggers fel werd er meteen fel gespeculeerd. Er wordt namelijk gedacht aan een overname van Mobistar door Telenet.

TelenetHet overnemen van Mobistar lijkt voor Telenet een logische optie. Telenet bood de voorbije jaren hoofdzakelijk diensten aan zoals tv en vast internet. Mobistar is echter al langer dan vandaag een speler op de mobiele markt. De twee lijken elkaar niet in de weg te lopen. Integendeel, Telenet’s populaire King en Kong formules maken al een tijdje gebruik van het Mobistar netwerk. Binnenkort wil Telenet ook diensten aanbieden over het 4G netwerk van Mobistar, terwijl die laatste gebruik wil maken van het kabelnetwerk van Telenet.

De enige verklaring die de beleggers kregen was dat het uitkeren van het dividend vanwege de huidige operationele omgeving niet meer mogelijk was. De beleggers was nog niet zo lang geleden wel een uitkering beloofd. Het inhouden van dit dividend zou naar schatting voor honderden miljoenen euro’s kunnen zorgen. Hoogstwaarschijnlijk genoeg dus om een bedrijf als Mobistar over te nemen.

Wat is jouw mening?...