Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Grote winstmarges op iPhone 6 (Plus) voor Apple

Deze week raakte na onderzoek van IHS bekend dat de kostprijs van een geproduceerde iPhone 6 slechts 200 dollar bedraagt. Dit zorgt er natuurlijk voor dat Apple één van de rijkste spelers op de smartphonemarkt blijft.

Winstmarge

Voor een iPhone 6 met 16 GB opslagcapaciteit betaal je in de winkel 699 euro. Om hetzelfde toestel te produceren verliest Apple naar schatting maar 200 dollar. Voor de iPhone 6 Plus komt daar merkwaardig genoeg slechts 16 dollar bij. Het zorgt ervoor dat Apple een winstmarge van maar liefst 70 procent kan uitbouwen. De iPhone 5s kostte Apple vorig jaar vreemd genoeg ongeveer 5 dollar minder. Het nieuws verspreidde zich nadat verschillende bedrijven werden ontdekt die deelnamen aan het productieproces van de nieuwe iPhone. De voorbije jaren streek Apple steeds grote winsten op door 100 euro meer te vragen bij een upgrade van de opslagcapaciteit. Nu komen daar dus nog eens gigantische winsten bij door de iPhone 6 Plus.

Onderdelen

Het duurste onderdeel van de iPhone 6 en 6 Plus is natuurlijk het touchscreen. De prijs van dit scherm zou 45 dollar kosten voor de iPhone 6 en 53 dollar voor de 6 Plus. Door de optische beeldstabilisatie van de Plus verschilt ook de prijs van de camera lichtjes bij de twee modellen. De camera van de gewone 6 zou 11 dollar kosten en die van de Plus 13 dollar. Ook de batterij en de opslagcapaciteit zijn kleine kosten voor Apple. Ze nemen respectievelijk slechts 4 of 5 en 15 dollar in.

Zelfs op de A8-chip heeft Apple flink bespaard. De voorbije jaren kocht Apple altijd zijn chips in bij Samsung. Door de aanhoudende geschillen tussen die twee zoekt Apple hoogstwaarschijnlijk meer onafhankelijkheid. Bovendien komt het hen voordeliger uit en juist daarom heeft Apple nu gekozen om in de toekomst zowel bij Samsung als bij een Taiwanees bedrijf (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.) zijn chips te bestellen.

 

 

 

Wat is jouw mening?...