Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Tim Cook: “I’m proud to be gay”

Het gerucht deed zich al wat langer de ronde, maar vandaag is Apple CEO Tim Cook openlijk uit de kast gekomen. Hij beschouwt het als een van de grootste geschenken die God hem heeft gegeven.

De 53-jarige Tim Cook heeft zijn privé-leven altijd geheim willen houden en heeft in de media nooit een woord gelost over zijn seksuele geaardheid. Hij ziet zichzelf niet als een activist maar hij wil wel een statement maken door uit de kast te komen. Tim: “Als ik op deze manier mensen kan helpen die problemen hebben met hun geaardheid of mensen kan inspireren om hun gelijkheid op te eisen, dan is het de vermindering van mijn eigen privacy waard.”

Binnen Apple zelf waren er al heel wat werknemers die op de hoogte waren van Tim Cook’s seksuele geaardheid. “Veel collega’s bij Apple weten dat ik homo ben en het verandert niet hoe ze mij behandelen. Ik heb natuurlijk geluk gehad dat ik werk bij een bedrijf dat houdt van creativiteit en innovatie en dat weet dat het alleen kan floreren als je de verschillen tussen mensen omarmt. Niet iedereen is zo gelukkig” zegt Cook.

Cook wil een bijdrage leveren aan de strijd voor gelijke rechten. Tim: “Wij plaveien samen het door de zon verlichte pad naar gerechtigheid, steen voor steen. Dit is mijn steen”.

Op 29 juni 2014 nam Apple deel aan de jaarlijkse ‘Pride Parade’ in San Fransisco. Duizenden werknemers van Apple en hun families kwamen samen om op te komen voor gelijkheid en diversiteit. Tim Cook bedankte alle werknemers na de parade en zei dat insluiting innovatie inspireert.

Wat is jouw mening?...