Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Watch Apple Watch zal als stille alarmklok kunnen functioneren

De Apple Watch werd in september aangekondigd en sindsdien komen steeds meer stukjes informatie over Apple’s nieuwste productcategorie naar boven. Zo sprak Apple’s hoofdontwerper Jony Ive onlangs over de alarmklok-functionaliteit van de smartwatch.

Tijdens een interview in het San Fransisco Museum of Modern Art, sprak Jony Ive over de Apple Watch. Hij zegt dat de ontwikkeling van Apple’s smartwatch moeilijker was dan die van de iPhone, aangezien de rijke geschiedenis van het horloge. Een interessanter onderwerp van het interview was een handige functie van de Apple Watch. Het lijkt pure logica dat de Apple Watch een wekker zal bevatten. Maar door de tactische technologie die ingebouwd zit in het horloge, kan het stille tikjes geven aan de drager van het device. Dit maakt de wekkerfunctie van de smartwatch veel stiller dan de soms storende vibratiegeluiden van bijvoorbeeld een iPhone. Zo kan een partner in hetzelfde bed bijvoorbeeld rustig doorslapen terwijl de gebruiker gewekt wordt.

Tactic Engine van de Apple Watch

Het is nog niet duidelijk of de drager van de Apple Watch deze functie ook echt ten volle zal kunnen benutten. Apple executives, waaronder Tim Cook, meldden eerder al dat de Apple Watch het ongeveer een dag zal kunnen uithouden vooraleer het opgeladen moet worden. Als gebruikers hun smartwatch dus ‘s avonds uitdoen om het te laten herladen en het pas ‘s ochtends weer aandoen, heeft de nieuwe wekkerfunctie natuurlijk weinig nut. In toekomstige versies van de Watch met een hogere batterijcapaciteit zal deze functie handiger worden voor bijvoorbeeld het onderzoeken van slaapritmes en dergelijke.

De Apple Watch zal volgens officiële berichten van Apple beschikbaar worden voor het publiek in begin 2015. Angela Ahrendts (Apple SVP van retail) had het onlangs in een interne brief naar Apple-medewerkers nog over ‘lente 2015’, dat is een beetje later dan eerder verwacht. De lanceerdatum zal dus volledig afhangen van Apple’s interpretatie van deze vage woorden.

Wat is jouw mening?...