Back

Mobile Vikings opnieuw bezig met internetbellen

Mobile Vikings is opnieuw bezig met het testen van VoIP-gesprekken voor zijn klanten. Op die manier willen ze de strijd aangaan met Skype en Google Talk. In een interview met Data News maakte topman Hans Similon het nieuws bekend. 

De online operator Mobile Vikings werkt momenteel dus weer aan een platform om VoIP te kunnen bellen. VoIP staat voor Voice Over IP, letterlijk vertaald spraak over een IP verbinding. Een VoIP is eigenlijk gewoon een telefoongesprek via internet. De gesproken woorden aan de telefoon worden dan door de GSM-operator getransformeerd naar een digitaal signaal.

De dienst is momenteel gratis te gebruiken als bètaproduct via een extra functie in de app van Mobile Vikings. In de toekomst wordt ze hoogstwaarschijnlijk wel betalend. Het doel is om zich later tussen de grote spelers Skype en Google Talk te vestigen. In een later stadium zou het platform zelf beschikbaar kunnen gesteld  worden voor niet-Vikings.

Het is niet de eerste keer dat Mobile Vikings experimenteert met internetbellen. In 2011 lanceerden ze namelijk al Viking Talk. Met deze applicatie was het voor Vikings mogelijk om gratis naar elkaar te bellen via internet.  De dienst werd echter weer snel afgevoerd omdat de technologie toen nog niet op punt stond.

Aangezien Vikings nu sowieso al gratis naar elkaar bellen, ligt de nadruk bij deze dienst op het bellen naar niet-Vikings. Ongeveer 200 gelukkigen testen de dienst momenteel al uit. De globale lanceringsdatum is jammer genoeg nog niet bekend.

About the Author /

michielfierens@hotmail.com

Student Rechten DJ aka TheProudmich

Wat is jouw mening?...