Back

iOS 8 al te vinden op bijna 60% van de iOS toestellen

Ondertussen is iOS 8 al iets meer dan 7 weken beschikbaar en momenteel heeft de update zijn weg al gevonden naar 56% van alle iOS toestellen.
Begin oktober was dit slechts 48%.

In de laatste twee weken is dit cijfer gestegen met 8%, wat duidelijk wilt zeggen dat veel users toch beslist hebben om de update te installeren. Eerder zagen we nog dat dit cijfer niet meer steeg door de vele bugs in iOS8 die gebruikers weerhielden te updaten. Alle HealthKit apps werden eerder nog uit de App Store gehaald door een grote bug. iOS 8.0.1 bracht een fix voor die bug, maar helaas kwam deze update weer met nieuwe problemen. De grootste bug gaf heel wat gebruikers geen mobiel bereik meer en problemen voor vele Touch ID gebruikers. Iets later kwam iOS 8.0.2 uit, maar ook daar zaten nog fouten in.

Apple bracht eind oktober iOS 8.1 uit, hier werden alle bugs eindelijk verholpen en werden er een aantal nieuwe functies geïntroduceerd waaronder Apple Pay, SMS doorstuur mogelijkheden, Instant hotspot en het terugkomen van de fotorol. Voor veel iOS gebruikers was dit de update waar ze op zaten te wachten. Deze werd dan ook door veel mensen geïnstalleerd en wordt ook gezien als de meest stabiele versie van iOS 8.

Wat ook interessant is om te weten is dat 40% nog op iOS 7 werkt en 5% op nog oudere versies. Dit zijn dan hoogstwaarschijnlijk de toestellen die nooit verder dan iOS6 zijn geraakt.

 

ios811

About the Author /

vincent.zonezns@gmail.com

Hoofdredacteur // Mobile Tech Enthusiast // student Journalistiek // altijd mobiel! // @zonezns

Wat is jouw mening?...