Back

Productie iPad Pro gepland voor Q2 2015

De 12,9-inch ‘iPad Pro’ van Apple zou volgens nieuwe voorspellingen van analist Ming-Chi Kuo niet in massa-productie gaan vóór het tweede kwartaal van 2015. Hij is van mening dat deze iPad Pro een oxide paneel zal gebruiken om een hoge resolutie, snelle reactie en hoge kleurverzadiging te bereiken. Hierdoor loopt de productie vertraging op.

Eerder dit jaar suggereerde een verslag van Bloomberg dat de iPad Pro in het begin van 2015 zou worden uitgebracht, maar in oktober gaf een verslag van The Wall Street Journal dan weer aan dat Apple de massaproductie van de tablet – die in december gepland stond – zou uitstellen om zich te kunnen focussen op het produceren van meer iPhone 6 Plus toestellen. Daardoor werd de releasedatum van de iPad Pro weer voor speculatie vatbaar.

Er is tot op heden ook weinig bekend van de betreffende iPad. Buiten de geruchten van de 12,2-12,9-inch scherm grootte – die de iPad Air 2 (9,7-inch) en de iPad mini 3 (7,9-inch) op dwergen doet lijken – zijn er ook berichten dat deze tablet dezelfde A8X processor zou meekrijgen als geïntegreerd in de iPad Air 2, dit samen met een ultra hoog resolutie display en een dikte van 7 millimeter, wat overeen komt met de huidige generatie iPads.

Het rapport van KGI Securities voorspelt ook dat Apple deze iPad in beperkte oplage zal verzenden, tot slechts 9,8 miljoen eenheden tijdens het eerste kwartaal van 2015. Kuo wijst hierbij op het gebrek aan nieuwe toepassingen en op de verzadiging van de tablet markt.

De schatting van Kuo is eerder laag te noemen gezien de meer dan 16 miljoen verkochte iPads tijdens het eerste kwartaal van 2014, daarentegen is de iPad verkoop wel gedaald in de afgelopen 3 kwartalen. Tijdens het vierde fiscale kwartaal van 2014 verkocht Apple 12,3 miljoen tablets, een daling van 14,1 miljoen toestellen in 2013.

Volgens Apple CEO Tim Cook is de daling bij de iPad verkoop slechts een ‘verkeersdrempel’ dat het bedrijf zal overwinnen. Cook vertelde investeerders eerder al dat er grootse innovatie naar de iPad kan worden gebracht en dat Apple hier hard aan werkt. De aankomende iPad Pro kan dan ook een eerste stap zijn in de versterking van Apple’s tablet lineup, ook zegt het bedrijf dat het werkt aan nieuwe functies, zoals split-screen multitasking.

About the Author /

nick.segers@live.be

ICT'er · webmaster <a href="http://www.dyonisos.be">dyonisos.be</a> · author · girlfriend · explorer · photographer · metalhead · Apple addict  · gamer · e-mail: <a href="mailto:nick@applevlaanderen.be">nick@applevlaanderen.be</a>

Wat is jouw mening?...