Back

Productie iPhone 5c stopt in 2015

Vorig jaar werd de iPhone 5c voorgesteld als de ‘goedkopere’ iPhone. Nu, een jaar na de lancering, lijkt Apple ervoor te kiezen om een punt te zetten achter de productie van de iPhone 5c. Maar waarom eigenlijk?

Niet zo succesvol als gedacht

Zoals eerder vermeld werd de iPhone 5c geïntroduceerd als kleinere (en goedkopere) broer van de iPhone 5. Als snel bleek ‘goedkoop’ niet zo veel minder qua kostprijs in vergelijking met een iPhone 5. Het gevolg was dan ook dat de verkoopcijfers niet zo hoog waren als verwacht. Mede dankzij het feit dat de verkoop van de iPhone 5 die van de 5c overstemde, en omdat iedereen eigenlijk een ‘echte iPhone uit de serie’ prefereerde. Apple probeerde nog de scherven te lijmen door te investeren in nieuwe (en tegelijk prachtige) reclames op zowel TV, alsook de gekende media-kanalen Tumblr en Yahoo.com. Maar helaas, Apple kiest ervoor om de productie van de iPhone 5c volgend jaar stop te zetten.

Streamlinen met zijn familieleden

Een reden die mogelijk ook mee deze beslissing verklaart is het feit dat ze zelf lijken te ondervinden dat de iPhone 5c nu eenmaal niet zo mooi in het rijtje als de iPhone 5s, de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Die bevatten allemaal een Touch ID, en ook de kleuren zijn meer geharmoniseerd.

Volgens verschillende bronnen zou ook de productie van de iPhone 4s in 2015 worden stopgezet.

About the Author /

pieterjan@thinkedge.be

Founder & Director Theater Rodenburg  Founder Thinkedge  Drone-Pilot Skycam  Private PPL-Pilot  Student Marketing  Social Mediaddict  Young Entrepreneur  Event Manager  DJ

Wat is jouw mening?...