Back

Neemt Apple afscheid van Google?

Enkele weken geleden kondigde Mozilla, het bedrijf achter de bekende Firefox browser, aan dat ze het contract met Google niet gingen verlengen en dat de standaard zoekmachine vanaf nu ‘Yahoo’ zal worden. Het contract tussen Apple en Google verloopt volgend jaar. Verleggen zij ook de bal van het (zoek)kamp? 

Al 7 jaar lang

img_3704Sinds de allereerste iPhone-lancering in 2007 (weet je nog, de iPhone 2G?) ging Apple in zee met Google als standaard zoekmachine. Vandaag herkennen we Google nog steeds op onze iOS-devices. Al kunnen we het zoekwerk ook laten doen door Yahoo of Bing, aan ons de keuze. Volgend jaar zou Google – volgens recente geruchten – helemaal niet meer tussen de opties staan, en krijgen we dagdagelijks te maken met Yahoo of Bing.

Yahoo of Bing, Bing of yahoo?

Vanaf het moment dat bij Apple aan het licht kwam dat Google met één voet buiten leek te staan, verklaren verschillende bronnen dat zowel Yahoo als Microsoft’s Bing aan het ‘vechten’ zijn voor een ere-plaats als standaard zoekmachine op alle devices van Apple. Als hen zoiets lukt, spreken we uiteraard over een ongekende verandering in de wereld van de zoekmachines.

Eerder verloor Google ook al hun standaard Youtube app, en ook de Maps applicatie werd vervangen door een Apple variant.

Apple moet helaas ook afrekenen met – voorbarige – negatieve reacties. Velen zijn zodanig gewoon om met Google te werken dat ze de andere varianten geen krediet lijken te geven. Zijn we inderdaad allemaal zo gewoon geworden aan het kleurrijke Google? Komt de deal met Yahoo of Bing er wel of niet? Eén ding is zeker: de motivatie van de Apple-fanaten voor een andere variant is een beetje zoek.

 

About the Author /

pieterjan@thinkedge.be

Founder & Director Theater Rodenburg  Founder Thinkedge  Drone-Pilot Skycam  Private PPL-Pilot  Student Marketing  Social Mediaddict  Young Entrepreneur  Event Manager  DJ

Wat is jouw mening?...