Apple Nieuws Vlaanderen

Home Nieuws Apple Maps-topman kiest voor Uber

Het zit Apple niet mee de laatste tijd, tenminste als het aankomt op het behouden van werknemers in de Maps-devisie. Er waren recentelijk heel wat werknemers die hun boeltje pakten en kozen voor het ‘mobiel taxi’-bedrijf ‘Uber’. Nu verlaat ook Brad Moore, topman van Maps op Watch, iOS & OS X, het bedrijf. 

New-Logo-Vertical-DarkWat is Uber?

Uber is een internetonderneming die personenvervoer aanbiedt in verschillende landen. Het bedrijf verbindt via zijn mobiele app klanten in 42 landen met officiële taxichauffeurs, maar ook met privéchauffeurs. Vooral dat laatste is niet onomstreden, in verschillende steden kwamen officiële taxichauffeurs in protest tegen deze bedrijfsvoering. Ook in België(Brussel) is er veel kritiek op deze dienst.

Groot verlies voor Apple

Brad Moore was ‘senior engineering Manager, Maps Apps & Community‘ bij Apple. Hij was mede-verantwoordelijk voor het sturen van het team die de apps voor Maps beheerden op iPhone, iPad, CarPlay, OS X en de befaamde Apple Watch. Net omdat hij zo’n leidinggevende functie had over zo’n kritieke applicatie, is het verlies voor Apple des te groter.

Apple geeft niet op

Verschillende bronnen verklaren dat Apple een service aan het testen is in de grootste districten van New York City om ‘Indoor Maps’ te gaan aanbieden. Op die manier zal het mogelijk zijn om bijvoorbeeld een bank in New York binnen te wandelen en effectief beschrijvingen te krijgen tot in de juiste afdeling. Een handige tool voor bankovervallers? Geen paniek, Apple kennende zal dit gedeelte ook voldoende beveiligd worden.

 

Wat is jouw mening?...