Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple TV Review: UnoTelly – Amerikaanse Netflix bekijken in België

Zeer veel consumenten waren verheugd te horen dat Netflix dan toch eindelijk haar intrede ging maken in België. Op 19 september was het dan zover, Netflix was beschikbaar in België. Voor zij die toch niet bekend zijn met het Netflix-platform: als lid van Netflix betaal je een vast bedrag per maand, hierdoor krijg je toegang tot een hele catalogus van films en TV-series die je via internet kan bekijken. De grootste troef van Netflix is dat het op ontzettend veel apparaten werkt (Apple TV, iOS, computer, spelconsole, Smart TV …). Het aanbod van de Belgische Netflix is zeker oké, maar het grootste aanbod vindt je nog steeds bij de Amerikaanse versie van deze dienst.

Velen hebben zich misschien reeds afgevraagd of er een manier is om de Amerikaanse Netflix te kunnen gebruiken in België (of zowat overal ter wereld bij uitbreiding, dus ook op reis). Voor deze personen is er goed nieuws! Er zijn zeker methodes om het werkende te krijgen en zowat de simpelste is UnoTelly, een dienst die we vandaag reviewen.

Wat is UnoTelly?

Op vele online diensten, zoals bijvoorbeeld Netflix, staan regio-blokkeringen. Dit wil zeggen dat de service of een bepaald deel ervan slechts in een beperkte regio beschikbaar is (bijvoorbeeld: de Amerikaans Netflix is enkel beschikbaar op Amerikaans grondgebied). UnoTelly helpt je deze ‘blokkeringen’ te overkomen zodat ook jij van deze diensten overal buiten die regio gebruik kan maken.

Twee diensten: DNS en VPN

UnoTelly biedt twee diensten aan: een DNS-dienst en een VPN-dienst. We leggen elke dienst kort uit.

UnoDNS

De hoofd-service van UnoTelly die in het basisabonnement zit. Deze service heeft als grote voordeel dat er geen enkel programma voor nodig is, je moet enkel de DNS-adressen van het toestel waarop je de buitenlandse dienst wil gebruiken aanpassen. Dit heeft tot gevolg dat het zowat op elke toestel te gebruiken is, dus zowel je computer als je mobiele toestellen als je spelconsole. Ook is er geen enkele invloed op kwaliteit en snelheid, het volle potentieel van je internet netwerk wordt dus gebruikt.

UnoVPN

Dis is een iets kleinere dienst die als extra bij een Gold abonnement zit. Een VPN kan gebruikt worden om eveneens diensten/ websites te gebruiken die een regio-blokkering hebben. VPN werkt echter niet op elk toestel en kan trager werken. VPN kan wel handig zijn voor sites die niet te bereiken zijn via UnoDNS.

Simpel op te zetten

Tijdens het gebruiken van de service viel zeker op te merken dat UnoTelly gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel draagt. Je inschrijven voor de service is zeer simpel en de website biedt zeer veel instructies en instellingen om het de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ze bieden overigens voor zowat elk denkbaar toestel aangepaste instructies over hoe je de DNS-opties verandert en welke opties en dergelijke je moet aanpassen.

Voorbeeld: UnoDNS op iPad

Zoals we zelf geprobeerd hebben is het bijvoorbeeld heel simpel om UnoDNS werkend te krijgen op een iPad. Hiervoor moet je simpelweg naar instellingen gaan, onder Wi-Fi op het pijltje van je netwerk klikken en dan bij de instellingen onder DNS de adressen ingeven (deze vind je op de website van UnoTelly wanneer je een account hebt), gescheiden door komma’s. Een zeer duidelijke uitleg inclusief video vind je op de website van UnoTelly zelf.

Het instellingen-scherm van je Wi-Fi netwerk op je iPad:

unodns

Extra vereisten

Alleen de DNS-instellingen veranderen is nog maar de helft natuurlijk. De andere helft (het abonnement op de buitenlandse service bv. Amerikaanse Netflix) laten we over aan jullie creatieve geesten. Wanneer de DNS is ingesteld kan je dus Amerikaanse websites (zoals bv. www.netflix.com) gebruiken. Zo kan je ook een Amerikaans account aanvragen. Het zou mogelijks kunnen dat je voor bepaalde diensten ook een app nodig hebt uit de Amerikaanse App Store, hiervoor zul je even een Amerikaans Apple ID moeten creëeren.

Is dit wel legaal?

Of deze manier van werken nu 100% legaal is of niet blijft een grijze zone… Het is wel zo dat het gebruik van UnoTelly op zich geen problemen met zich meebrengt. Verder heb je voor de buitenlandse diensten nog steeds een abonnement nodig dus betaal je even veel als een ‘normale’ gebruiker van de dienst. Er is dus zeker geen sprake van piraterij.

Conclusie

Om Amerikaanse Netflix of andere diensten te kunnen gebruiken in België is er een beetje extra werk nodig. UnoTelly heeft hiervoor een DNS-service die simpelweg inhoudt de DNS-instellingen te veranderen op je toestel(len). Unotelly is veruit de simpelste en meest gebruiksvriendelijke manier om dit te doen. Met niet zo heel veel technische kennis moet het iedereen wel lukken om deze dienst opgezet te krijgen.

UnoTelly biedt twee abonnementen: het basis ‘Premium’ abonnement met volledige toegang tot de DNS service voor +/- € 3,5 per maand en het ‘Gold’ abonnement waar ook de VPN-service in is opgenomen voor +/- € 4,5 per maand. Zeer schappelijke prijzen, zeker als je de dienst intensief gebruikt. Met zo’n abonnement kan je dus een heleboel diensten gebruiken, een overzicht vind je eveneens op de website van UnoTelly.

Wanneer je je hier registreert kan je service overigens 8 dagen lang gratis gebruiken (hint: ook (de Amerikaanse) Netflix heeft een gratis proefperiode). Indien je al een hele tijd de Amerikaanse Netflix of andere diensten wil uitproberen is dit een goede optie, proberen kan zeker geen kwaad.

Wat is jouw mening?...