Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Watch Apple Watch geeft steeds meer geheimen prijs

iOS 8.2, de recentste betaversie van iOS, bevat een verwijzing naar een app die geïnstalleerd zal worden op de iPhone om de gebruikers de mogelijkheid te bieden de instellingen op hun Apple Watch aan te passen. Een andere informatiebron is een nieuw verslag van 9to5Mac, waarin details over de mogelijkheden die gevonden kunnen worden in de app en in de Apple Watch worden besproken.

De app die de benaming Apple Watch “Companion” krijgt, bevat zowel de instellingen voor de Apple Watch zelf als voor verschillende Apple Watch applicaties. Afgaande op de Watchkit SDK, een onderdeel van de allereerste betaversie van iOS 8.2, zullen de eerste Apple Watch apps uitbreidingen zijn van bestaande iPhone apps en afhankelijk zijn van de iPhone om te functioneren.
Volgens de screenshots van de app op een iPhone, zal de Apple Watch onder andere volgende mogelijkheden bieden :
– Instellen van een herinnering om recht te staan.
– Een tijdinterval instellen om een update te ontvangen van je activiteiten.
– Het ontvangen van een bericht wanneer je een bepaald doel (beweging, oefening, …) hebt bereikt.
– Het ontvangen van een bericht bij het realiseren van een persoonlijk doel.
– Een wekelijks rapport over je prestaties.

 

applewatchcompanionapp-800x661

 

Complications

Aanvullend bij de verschillende fitness-gerelateerde alarmen bestaat ook de mogelijkheid om een push-alarm van je iPhone te laten doorsturen naar de Apple Watch.
Je kan een bericht-alarm instellen onder de vorm van een rood lichtje op de Apple Watch interface. Ook de afkortingen voor de steden van de wereldklok kan je zelf aanpassen. Al deze instellingen kunnen gecontroleerd en aangepast worden in de “Companion” app.
Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om een monogram (maximum 4 letters) te laten verschijnen op de Apple Watch interface. Deze functie wordt aangeduid als een Apple Watch Complication. Deze Apple Watch Complications zijn speciale functies die getoond worden op de display zoals de beurskoersen, het weer, het monogram, …

 

complications

 

Companion app

Apps die getoond worden op het Apple Watch homescreen zullen georganiseerd en gereorganiseerd kunnen worden met behulp van de Companion app op de iPhone. Omdat er geen toetsenbord is, zijn er tools in de Companion app die suggereren dat de Apple Watch stemgestuurde communicaties zal gebruiken voor berichten.
Net zoals bij de iPhone en bij de iPad zal er in de Apple Watch een optie zijn om een code te gebruiken waarmee Apple Pay betalingen zullen gecontroleerd worden. Zoals reeds eerder werd meegedeeld, zullen de gebruikers bij het eerste gebruik van de Apple Watch een code moeten ingeven. Om ongeautoriseerd gebruik van Apple Pay te voorkomen zal men ervoor moeten zorgen dat de Apple Watch contact heeft met de huid.
Het About scherm toont opslagcapaciteit, muziek en foto’s die opgeslagen zijn op de Apple Watch.
Hiermee bevestig de Companion app dat de Apple Watch zijn eigen opslagruimte zal hebben en dat het mogelijk zal zijn om muziek af te spelen die op deze opslagruimte is opgeslagen.

 

applewatch

 

Lancering Apple Watch

Naarmate de officiële lancering van de Apple Watch dichterbij komt, komen we steeds meer en meer details over het slimme horloge te weten, maar er zijn nog vele onbekende elementen.
Om de hoeveel tijd zal de batterij herladen moeten worden? Hoeveel zal de Apple Watch kosten? Wanneer komt de Apple Watch op de markt?
Apple CEO Tim Cook suggereerde al eerder dat gebruikers de batterijen elke nacht zouden moeten herladen. Ook over de lanceringsdatum blijven we in het ongewisse, maar recente geruchten spreken over maart 2015.

Wat is jouw mening?...