Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Watch Apple Watch: 19 uur bij gemengd gebruik

Eén van de grootste mysteries over de verwachte Apple Watch is de gebruiksduur van de batterij. Eerdere geruchten gaven aan dat de batterij één keer per dag herlaad zou moeten worden, en CEO Tim Cook verklaarde zelf dat gebruikers de batterij elke dag zouden willen herladen. Maar concrete informatie over de gebruiksduur werd nog altijd niet vrijgegeven.

MetalBands-640x3599to5Mac heeft via interne bronnen bij Apple kennis genomen van nieuwe details over de gebruiksduur van de batterij van de Apple Watch. Hierbij werd informatie vrijgegeven over de nagestreefde gebruiksduur en over de werkelijke mogelijkheden.

Vorig jaar mikte Apple op 2 en een half tot 4 uur bij actief gebruik, 19 uur bij de combinatie actief/passief gebruik, 3 dagen in standby en 4 dagen als de Apple Watch in slaapmodus verkeerde. Dat lag in de lijn van de eerdere geruchten, die suggereerden dat Apple streefde naar een gebruiksduur van 3 tot 5 dagen voor de Apple Watch. Alhoewel Apple mikte op 3 tot 5 dagen in standby, zou het in de werkelijkheid maar gaan over 2 tot 3 dagen. Apple hoopt dat de batterij van de Apple Watch het 19 uur zal uithouden bij gemengd gebruik, maar het zou kunnen dat de eerste generatie van de Apple Watch dit cijfer niet haalt.

S1 Chip

0909_things_to_know_watch_12_630

De Apple Watch is uitgerust met een kleine maar krachtige S1 chip, en de prestaties zijn gelijk aan die van de A5 processor van de iPhone 4S en de iPad 2. Verder beschikt het slimme horloge ook over een 60-FPS Retina-display, hetgeen samen met de S1 chip resulteert in een aanzienlijk energieverbruik.
Apple heeft de batterij van de Apple Watch ook getest met voorgeïnstalleerde applicaties en met andere applicaties, die eventueel kunnen geïnstalleerd worden. De bronnen binnen Apple zeggen dat Apple mikt op een gebruiksduur van 2 en een half uur bij actief gebruik van applicaties, zoals het spelen van games waarbij de processor intensief gebruikt wordt. Bij doorsnee gebruik van applicaties mikt Apple op een gebruiksduur van 3 en een half uur. Eigenaardig genoeg verwacht Apple een langere gebruiksduur wanneer de gebruiker de fitness tracking software gebruikt. Bij gebruik van deze software is er sprake van bijna 4 uur gebruiksduur met een volledig opgeladen batterij.

Elke dag herladen

apple-watch-3

Aangezien de Apple Watch een uurwerk is, heeft Apple meerdere tests uitgevoerd om vast te stellen hoelang de batterij werkt wanneer het horloge enkel gebruikt wordt om het uur bij te houden. De Apple Watch zou gedurende ongeveer 3 uur de klok (bewegende wijzers of veranderende cijfers) kunnen tonen als er niets anders wordt gedaan met het toestel.
Afgaande op deze gebruikscijfers zou men kunnen denken dat de Apple Watch meerdere keren per dag opgeladen zou moeten worden, maar het is onwaarschijnlijk dat de gebruikers ononderbroken gedurende uren apps en games zullen gebruiken. We mogen dus veronderstellen dat de Apple Watch ongeveer een dag zal kunnen gebruikt worden vooraleer de batterijen herlaad moeten worden. Een Apple Watch, waarbij er geen apps actief gebruikt worden, gaat in een batterijbesparende slaapstand.

Lancering in maart 2015

apple-watch-magsafe-chargerOorspronkelijk hoopte Apple de Apple Watch te lanceren eind 2014, maar door vertragingen met de optimalisatie van de software werd de lancering uitgesteld naar 2015. Apple wil ook de Apple Watch’s MagSafe charger optimaliseren met de bedoeling de herlaadtijd te verbeteren.

Momenteel wordt maart 2015 naar voor geschoven als lanceringsdatum. Het basismodel zou 349 dollar (ongeveer 310 euro) kosten. Over de overige prijzen is nog niets bekend.

Wat is jouw mening?...