Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Watch Zo werken Apple Watch apps

Apps! De Apple Watch heeft er al meer dan 3000 en er komen er nog dagelijks nieuwe bij. Wat doen deze apps? Hoe werken ze? En hoe installeer of verwijder je ze van je Apple Watch?

Hoe installeer je apps?

CDnY3y6W0AIXQlF.jpg-largeHet is heel erg gemakkelijk om apps te installeren op de Apple Watch aangezien deze installatie automatisch gebeurt. Op het moment dat je je Apple Watch koppelt aan je iPhone worden de apps gedownload op je Apple Watch. De meeste ontwikkelaars van applicaties hebben gezorgd voor een update van hun iOS-apps. Hierdoor zijn er al heel veel apps voorbereid op het gebruik met de Apple Watch.

Op het moment dat een applicatie die op je iPhone geïnstalleerd staat voorzien wordt van ondersteuning voor de Apple Watch zal deze app automatisch toegevoegd worden aan de apps van je Apple Watch. De app wordt zichtbaar in het app-overzicht op je Apple Watch. Dit overzicht kan je oproepen door te duwen op de digitale kroon van het slimme horloge. In het overzicht worden de apps als kleine bolletjes voorgesteld.

Wie een Apple Watch-app die nog niet op de iPhone staat wil downloaden en installeren doet dit best via Apple Watch App op je iPhone. Daar vind je de apps die geschikt zijn voor de Apple Watch. Deze apps worden zowel op de Apple Watch als op de iPhone geïnstalleerd.

Hoe verwijder je apps?

zbXnsyTHet verwijderen en eventueel achteraf terug installeren van apps is heel eenvoudig. Er zijn 2 manieren :

– Manier 1 : Blijf drukken op het icoon van de app die je wil verwijderen. Net zoals bij de iPad en de iPhone zullen de iconen beginnen bewegen. Door te tikken op het kleine kruisje bovenaan het icoon verwijder je de app van je Apple Watch. De app blijft wel op je iPhone zolang je die daar niet verwijdert.

– Manier 2 : Open de Apple Watch app op je iPhone. Je krijgt een volledige lijst van alle applicaties die geïnstalleerd zijn op de Apple Watch. Wanneer je op een applicatie tikt, zie je de optie “Toon App op Apple Watch”. Door de optie uit te schakelen wordt de app verwijderd van de Apple Watch.

Wat kan je doen met Apple Watch-apps?

watch-on-notification-iphone-wrapMeestal werkt het gebruiken van de apps van de Apple Watch anders dan op de iPhone omdat de applicaties minder uitgebreid zijn. Je kan de apps op je Watch beschouwen als widgets van de apps op je iPhone. Bepaalde apps tonen berichten die binnenkomen. Andere applicaties dienen om snel informatie te verkrijgen. Zowel een weer-app als een todo-app kunnen dus super handig zijn.

Apps die niet door Apple ontwikkeld zijn moeten samenwerken met de iPhone. Om deze apps te kunnen gebruiken moet je dus altijd ook je iPhone bij je hebben. Dit geldt niet noodzakelijk voor de apps die Apple zelf ontwikkeld heeft. Deze werken in principe ook zonder de iPhone maar het is wel mogelijk dat bepaalde uitgebreide functies van deze apps niet beschikbaar zijn. Apple Watch-apps die bijvoorbeeld gebruik maken van de gps-functie van de iPhone zullen deze functie niet kunnen gebruiken zonder iPhone.

Aangezien de meeste apps op je iPhone op de achtergrond draaien, kan je in principe meerdere dingen tegelijk doen. Het is dus geen probleem om een app te gebruiken op je iPhone en ondertussen een andere app te gebruiken op je Apple Watch.

Glances gebruiken

workout-apple-watch-metrics-heroBen je op zoek naar de eenvoudigste manier om je Apple Watch te gebruiken? Dan maak je best gebruik van Glances. Dat bereik je door vertrekkend vanuit het klok-scherm omhoog te swipen. Door naar links of naar rechts te swipen kan je door de Glances van de verschillende apps bewegen. Glances geeft de belangrijkste informatie van een app weer als een soort widgets. Zo kan je je agendapunten nakijken, de laatste tweets lezen of zien hoe actief je die dag al geweest bent. Wanneer je klikt op een Glance wordt de volledige app geopend. Met behulp van de Apple Watch app op de iPhone kan je bepalen welke apps getoond worden in het Glances scherm en welke informatie weergegeven moet worden.

Wat is jouw mening?...