Back

Apple Music: alles wat je moet weten

Apple Music gaat over enkele uren van start. Enkele weken terug stelde de grote techgigant hun nieuwste streaming service voor op de jaarlijkse WWDC. Apple Music is combineert de voordelen van iTunes, Spotify en Soundcloud in één enkele applicatie. 

Apple’s steaming dienst is de eerste drie maand geheel gratis. Wanneer de drie gratis maanden verlopen zijn betaal je 9.99 euro per maand, net zoals bij Spotify. Verschillend van de concurrent Spotify is het familie abonnement van 14.99 euro per maand waar 6 personen gebruik van kunnen maken. Je kan van Apple Music gebruik maken wanneer je jouw iOS apparaat update naar iOS 8.4 dat vanaf 17u in de namiddag beschikbaar zal zijn.

Beschikbaarheid

Apple Music zal bij de lancering in meer dan 100 landen beschikbaar zijn. Maar hoeveel artiesten zullen 100 landente beluisteren zijn op de streamingdienst? Waarschijnlijk zal niet de gehele iTunes catalogus voor streaming beschikbaar worden gesteld, maar kan men het aanbod eerder vergelijken met dat van Spotify, wie zo’n 25 miljoen nummers beschikbaar stelt. Apple heeft een sterke marktpositie in de muziekwereld. Zo zullen we nieuwe nummers en albums eerder op Apple Music kunnen verwachten dan op Spotify.
Beats 1Apple Music zal beschikbaar zijn op Mac, iOS toestellen, PC’s waarop iTunes staat en later dit jaar ook op Android en Apple TV. Net zoals bij Spotify zal je offline muziek kunnen beluisteren. Apple’s nieuwste streamingdienst zal ook uitgerust zijn met een eigen radio station: Beats 1. Op Apple’s eigen radiostation zal 24/7 muziek worden uitgezonden wereldwijd. Een uur na de officiële release van Apple Music zal Beats 1 radio starten. De huidige iTunes Radio (dat in de VS beschikbaar is) zal worden omgetoverd tot Apple Music Radio, dat naast Beats 1 beschikbaar zal zijn in een apart tabblad in Apple Music.
Net zoals bij Soundcloud zal Apple Music het mogelijk maken om je favoriete artiesten te volgen. Je hebt de mogelijkheid om comments te plaatsen en foto’s en video’s te ‘liken’. Apple’s nieuwste streaming dienst is dus ook een klein muzikaal sociaal netwerk.
Over enkele uren dus zeker niet vergeten te upgraden naar iOS 8.4 of de nieuwste iTunes te installeren, de eerste drie maanden kan je volop gratis experimenteren.
About the Author /

ruben.schruers@icloud.com

Sinds mijn kinderjaren was ik al helemaal weg van computers en gsm's. Design en gebruiksvriendelijkheid hebben mij altijd al geïnspireerd. Alleen producten van Apple kunnen mij bekoren en hier heb ik dan ook wel wat geld voor over. Het enige nadeel aan Apple is dat wanneer je het eenmaal hebt, je nooit meer terug wil.

Wat is jouw mening?...