Back

Apple Car dichterbij dan gedacht

20150302apple_car_silverVolgens documenten die de Britse krant The Guardian kon inkijken zoekt Apple een gebied om een wagen die ze aan het bouwen zijn te testen. Volgens de krant staat Apple verder met de autoplannen dan algemeen aangenomen werd.

Apple werkt in Silicon Valley aan een zelfrijdende wagen. Daarom is het technologiebedrijf op zoek naar een afgeschermd gebied om deze wagen op een veilige manier te kunnen testen.

In mei overlegde ingenieurs van Apple met de verantwoordelijken van GoMentum Station. Dit is een voormalige marinebasis vlakbij van San Francisco. Dat verlaten en momenteel ongebruikt gebied van ongeveer 8,5 vierkante kilometer zou omgebouwd kunnen worden tot een goed gebied om zelfrijdende voertuigen te testen.

In onderstaande video zie je beelden van testen door Honda in GoMentum Station.

In de briefwisseling van Apple staat ondere andere dat Apple een zicht wil krijgen op de beschikbaarheid van het gebied zodat er afspraken gemaakt kunnen worden met eventuele andere betrokkenen die dit gebied ook zouden gebruiken.

winningappleconceptcar1-800x450Alhoewel The Guardian veronderstelt dat  het gaat om een zelfrijdende auto blijkt die niet meteen uit de documenten. Het is mogelijk dat het gaat over een klassieke auto of over een wagen waarin de software van Apple getest wordt.

Momenteel zouden ingenieurs in Sunnyvale volop werken aan autotechnologieën voor het Project Titan (het autoproject van Apple).

apple-car-550x334Volgens de Britse krant lijkt het erop dat Apple met een prototype van een wagen kan gaan testen. Apple wierf de laatste maanden reeds meerdere kopstukken uit de auto-industrie aan. Het bedrijf heeft ook reeds intensief overleg gepleegd met CEO’s van bekende automerken. Zo wordt onder andere een samenwerking met BMW gesuggereerd.

Indien het technologiebedrijf uit Cupertino effectief aan een wagen werkt, zit dit proces nu nog in een vroege testfase. Apple zou zijn wagen in 2020 willen voorstellen. Hierdoor heeft Apple nog 5 jaar tijd om deze wagen te ontwikkelen. Maar aangezien de wegen van Apple soms ondoorgrondelijk zijn, is nog altijd mogelijk dat zelfs na jaren testen de Apple Car nooit op de markt komt.

About the Author /

luc.aud@pandora.be

Ik ben bezeten door alles wat met ICT en multimedia te maken heeft. Apple-producten liggen bij mij in de bovenste schuif vanwege hun degelijkheid en betrouwbaarheid.

Wat is jouw mening?...