Apple Nieuws Vlaanderen

Home iPhone iPhone 6S Heeft uw iPhone een goede of slechte A9 chip?

Welke A9 chip zit er in jouw iPhone 6s of iPhone 6s Plus? Niet onbelangrijk, het is bepalend voor de accuduur van je nieuwe iPhone.

Na de lancering van de iPhone 6s en 6s Plus vorige maand, werd ontdekt dat Apple de A9 chip laat fabriceren door zowel Samsung als het bedrijf TSMC. De chips van de twee bedrijven hebben een iets verschillende afmeting, als gevolg van verschillende processen die gebruikt worden bij de vervaardiging van de chips.

Eerder was gebleken uit benchmarks, dat het op gebied van prestaties niet veel uitmaakte welke chip er in je iPhone zat. Nu zijn er ook batterij testen verschenen, daaruit is gebleken dat er een opmerkelijk betere levensduur is van de batterij, voor de modellen vervaardigd met de TSMC- A9 chip. 

Gebruikers op Reddit en het MacRumors-forum melden dat de TSMC-chip voor een twee uur langere accuduur zorgt. Een forum lid van Reddit die twee iPhone 6s Plus in zijn bezit had met twee verschillende chips, deed de batterij test in Geekbench 3.

Geekbench battery tests on TSMC (left) and Samsung (right) iPhone 6s Plus variants

Geekbench batterij tests met TSMC (links) en Samsung (rechts) iPhone 6s Plus

Daaruit blijkt dat de batterij van het toestel met de TSMC-chip bijna twee uur langer meegaat. Met de Samsung-chip krijg je een batterijduur van ca. 6 uur bij intensief gebruik, terwijl een TSMC-chip zorgt dat je iPhone bijna 8 uur intensief te gebruiken is.

“Deze test is verschillende malen uitgevoerd en de resultaten waren hetzelfde,” schreef Raydizzle op Reddit. “Altijd ongeveer 2 uur verschil in accuduur. Beide telefoons zijn getest met behulp van dezelfde back-up en dezelfde instellingen. Ook door ze in te stellen als nieuwe telefoons en de resultaten waren vergelijkbaar. “

Welke chip zit er in jouw toestel

Je kan niet de winkel binnenstappen en vragen naar een toestel met de chip naar jouw wens, ook staat het niet op de verpakking te lezen. Een manier om te achterhalen welke A9-chip er in jouw toestel zit, is door de app Lirum Device Info Lite te installeren.  Hiermee kun je het modelnummer aflezen welke A9-chip er in jouw iPhone is gebruikt.

Momenteel is deze app niet meer beschikbaar in de App Store. Wil je het toch nog zien? Dan raden we aan volgende website te gebruiken: CPU Identifier (LET OP: Deze app is buiten de App Store).

Update: (2015-10-09) Lirum Device Info Lite is terug beschikbaar en te downloaden in de App Store.

  • Samsung: N71AP (iPhone 6s) en N66AP (iPhone 6s Plus)
  • TSMC: N71MAP (6s) en N66MAP (iPhone 6s Plus)

a9-chip-typenummer

 

 

 

1 reactie Op dit bericht

Wat is jouw mening?...