Apple Nieuws Vlaanderen

Home iOS iOS 9 al op 57% van alle iOS-apparaten geïnstalleerd

Volgens de meest recente statistieken van Apple, is iOS 9 nu al geïnstalleerd op 57 procent van alle compatibele apparaten. Dat is maar liefst een stijging van 7 procent in de afgelopen twee weken. 

De laatste cijfers dateren van 5 oktober 2015 op de App Store-pagina voor ontwikkelaars. Daaruit blijkt dat slechts drie weken na de publieke release, 57 procent van alle compatibele iOS apparaten op iOS 9 draait. 33 procent gebruikt nog steeds de laatste versie van iOS 8, terwijl slechts 1 op de 10 gebruikers nog een eerdere versie op zijn apparaat heeft staan.

Met de release van de iPhone 6s, had Apple al een recordaantal van maar liefst 13 miljoen toestellen verkocht het eerste weekend. Apple lijkt nu ook het record van adoptie te verbreken  met de iOS 9 versie. Vergeleken met de iOS 8 adoptie vorig jaar, gaat iOS 9 duidelijk veel sneller. Een jaar geleden was iOS 8 op precies dezelfde datum namelijk op 47 procent van alle iOS-toestellen geïnstalleerd.

ios9-okt-2015

© OMT

Hoe dit komt, heeft verschillende redenen:

  • iOS 9 draait standaard al op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus
  • De update neemt minder ruimte in beslag ten opzichte van vorige versies
  • Compatibel op alle toestellen die ook al de iOS 8 versie ondersteunen
  • Verbeteringen voor nieuwe en bestaande hardware, nieuwe functies

Als je even een vergelijking maakt met Android, dan besef je dat Apple op de goede weg is. De breedste Android adoptie ooit is 38,9 procent voor KitKat. Deze versie is beschikbaar sinds september 2013, op dat moment bracht Apple de OS redesign met de versie iOS 7.

Als je kijkt naar de nieuwste versie van Android Lollipop 5.1, dat keldert naar 7,9 procent.

Wat is jouw mening?...