Back

Bug in App Store opgelost: aankopen zijn weer terug te vinden

Was jij ook het slachtoffer van verdwenen apps in je aankoopgeschiedenis dan is er goed nieuws, ze zijn terug!

Een paar weken geleden verdwenen de Mac App Store apps uit het tabblad aankoopgeschiedenis, waardoor het terug downloaden van eerder aangekochte apps niet meer mogelijk was, dit bleek een bug te zijn. Apple heeft deze nu opgelost en de aankoop geschiedenis werd terug gezet. Een soortgelijke bug was vastgesteld in de iOS App Store en is inmiddels ook hersteld.

Eerder deze week begonnen gebruikers van de App Store te merken dat apps en games ontbraken in hun aankoop geschiedenis. Omdat de App Store een onderdeel is waar niet veel over geweten is, gingen er al snel speculaties de ronde. Het antwoord van Apple is simpel:

“Nog niet alle apps zijn al terug te vinden, omdat Apple nog bezig is om het probleem te herstellen.”

Niet alle apps zijn terug

Ontwikkelaars kunnen nog steeds zelf beslissen of ze apps al dan niet definitief verwijderen.

  • Soms kiezen ze ervoor om een app tijdelijk uit de App Store te halen, omdat de code niet werkt met huidige iOS versies en niet compatibel is met de recente toestellen.
  • Soms zijn apps gekoppeld aan een bepaalde webdienst, als deze niet meer bestaat dan werkt de app ook niet meer.

In deze gevallen, wanneer de apps niet meer werken is daar niets aan te doen, zelfs niet door Apple. Het is de keuze van de ontwikkelaar.

Als je enkele oudere apps of games niet meer kan downloaden, dan kan het zijn dat de ontwikkelaar van de app aan het werken is om deze compatibel te maken met iOS 9. Geen paniek, ze zijn op hun terugweg!

 

About the Author /

wittemichiels@gmail.com

Ergens uit de kempen - Geïnteresseerd in alles wat met tech en media nieuws te maken heeft -  Apple geek - Like special beer in the evening and strong coffee in the morning

Wat is jouw mening?...